ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χιλιάδες στρατεύματα στέλνει το Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή


 Χιλιάδες στρατεύματα ετοιμάζεται να στείλει στη Μέση Ανατολή το Αμερικανικό Πεντάγωνο συμπεριλαμβανομένων τριών επιπλέον μοιρών αεροσκαφών, ενώ το ενδεχόμενο πολέμου Ισραήλ-Ιράν είναι πιο πιθανό παρά ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, το Ιράν έπληξε το Ισραήλ με σχεδόν 200 πυραύλους σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Δεδομένης της παραδοσιακής σχέσης Ουάσιγκτον-Τελ Αβίβ -λόγω και της δράσης του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι-, λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος,Τζο Μπάιντεν, έδωσε εντολή για επιφυλακή, στέλοντας το μήνυμα ότι η Ουάσιγκτον θα είναι στο πλευρό του Ισραήλ. Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει πως το Ιράν ετοιμάζει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ ενώ οι συμμετείχαν στην αναχαίτιση των πυραύλων.

Αυτό ανέδειξε τη κλίμακα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε μια περιοχή όπου ο πόλεμος φαίνεται να εξαπλώνεται.

Οι New York Times κατέγραψαν τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται μέχρι αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, καθώς και αυτές που κατευθύνονται στη περιοχή μετά από εντολή από το Πεντάγωνο:

Περίπου 40.000 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν σε βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή. Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να πει πόσους ακόμα θα στείλει, λέγοντας μόνο ότι θα στείλει «μερικές χιλιάδες».

Από τον Σεπτέμβριο, περίπου 2.500 στρατιώτες βρίσκονταν στο Ιράκ, πολλοί από τους οποίους χρησίμευαν ως άμυνα ενάντια στις επιθέσεις ενός ανανεωμένου Ισλαμικού Κράτους και 900 στη γειτονική Συρία.

Το Κατάρ, πέρα ​​από τον Περσικό Κόλπο από το Ιράν, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Το κοντινό Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν επίσης αμερικανικές βάσεις, όπως και το Τζιμπουτί, μια αφρικανική χώρα πέρα ​​από την Ερυθρά Θάλασσα από την Υεμένη.

Το Κουβέιτ, νοτιοανατολικά του Ιράκ στον Περσικό Κόλπο, είχε περίπου 13.500 στρατιώτες των ΗΠΑ σε βάσεις από το 2021. Εκείνη την εποχή, μόνο η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είχαν περισσότερες δυνάμεις από τις ΗΠΑ. Το Κουβέιτ χώρα κλειδί για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Ανατολική Μεσόγειος

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο και τρία αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων στην ανατολική Μεσόγειο, στο σημείο που συνορεύει το Ισραήλ και ο Λίβανος.

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εκεί βοήθησαν το Ισραήλ να καταρρίψει ιρανικούς πυραύλους την Τρίτη, δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν στους δημοσιογράφους μετά την επίθεση.

Επίσης, το αεροπλανοφόρο, το Χάρυ Τρούμαν έχει αναχωρήσει από τη Βιρτζίνια στα τέλη Σεπτεμβρίου σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ τη Δευτέρα βρισκόταν ακόμα στον Ατλαντικό.

Ερυθρά Θάλασσα

Στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία βρίσκεται νότια του Ισραήλ και συνορεύει με την Υεμένη και άλλες χώρες, οι δυνάμεις των ΗΠΑ προσπαθούν τους τελευταίους μήνες να σταματήσουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από τους Χούτι, που υποστηρίζεται από το Ιράν. Ορισμένα αμερικανικά πλοία έχουν δεχθεί επίθεση.

Από τη Δευτέρα, το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναπτύξει πολλά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων στη θάλασσα, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Κόλπος του Ομάν

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν βρίσκεται πανέτοιμο στον Κόλπο του Ομάν, νότια του Ιράν, ως μέρος της ομάδας ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων, η οποία περιλαμβάνει επίσης μαχητικά αεροσκάφη και αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων.

Τον Αύγουστο, ο υπουργός Άμυνας Λόυντ Ώστιν έστειλε την ομάδα κρούσης του Αβραάμ Λίνκολν στη Μέση Ανατολή ως μέρος μιας προσπάθειας ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή, διατάσσοντάς τη την Κυριακή, να παραμείνει εκεί.

Ειδήσεις Σήμερα:
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου