ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικίνδυνα παιχνίδια: Αυξημένα κατάγματα πέους τα Χριστούγεννα


 Οι άνδρες πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά όχι επειδή τα μπισκότα και η χριστουγεννιάτικη χήνα δεν είναι τόσο καλά για το στομάχι…

Όταν έξω κάνει πιο κρύο, τα φωτάκια φωτίζουν τα σκοτεινά δωμάτια και οι μικρές φλόγες των κεριών του Advent τρεμοπαίζουν, η ρομαντική ατμόσφαιρα είναι στον αέρα.

Δεν είναι αυτή η τέλεια ατμόσφαιρα για να γιορτάσετε τις γιορτινές μέρες με το έτερον σας ήμισυ;

Εκ πρώτης όψεως, δεν υπάρχει τίποτα που να αντιτίθεται σε αυτό, αλλά είναι ακριβώς αυτή η σκέψη που φαίνεται να αποτελεί τo “πρόβλημα” πολλών ανδρών.

Διότι η επιθυμία εξασθενεί γρήγορα όταν ξαφνικά σκάει δυνατά κάτω.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου διαπιστώνει: περισσότερα κατάγματα πέους τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μονάχου, οι άνδρες στη Γερμανία υποφέρουν από περισσότερα κατάγματα πέους τα Χριστούγεννα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία από 3.421 άνδρες που υπέστησαν κάταγμα πέους, όπως είναι τεχνικά γνωστά τα κατάγματα πέους, μεταξύ 2005 και 2021.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα περισσότερα “κατάγματα” συνέβησαν μεταξύ 24 και 26 Δεκεμβρίου. Αν κάθε μέρα ήταν σαν τα Χριστούγεννα, θα υπήρχαν 43% περισσότερα κατάγματα πέους στη Γερμανία, εξηγεί η μελέτη.

Η ηλικία παίζει μάλλον ασήμαντο ρόλο εδώ. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιπτώσεων που αντιμετωπίστηκαν ήταν τα 42 έτη.

Οι ασθενείς ήταν μεταξύ 32 και 51 ετών, οπότε μπορεί να επηρεάσει σχεδόν οποιονδήποτε.

Προσοχή δεν απαιτείται μόνο τα Χριστούγεννα

Ο αριθμός των καταγμάτων πέους αυξάνεται επίσης τα Σαββατοκύριακα, με τον κίνδυνο να αυξάνεται κατά 58% για την ακρίβεια.

Οι ερευνητές της μελέτης υποθέτουν λοιπόν ότι τα συχνά “σεξουαλικά ατυχήματα” συμβαίνουν αυτές τις ημέρες επειδή οι άνθρωποι δεν εργάζονται και έχουν περισσότερο χρόνο για να επιδιώξουν την συντροφικότητά τους.

Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι επίσης υψηλότερος τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που πιθανώς επιβεβαιώνει τη θεωρία των ερευνητών.

Το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι κάνουν διακοπές και μπορούν να κάνουν έρωτα ανενόχλητοι.

Σπάει πραγματικά το πέος;

Το πέος δεν είναι οστό, οπότε δεν σπάει πραγματικά. Η σωστή λέξη για να περιγράψει ένα κάταγμα πέους είναι το σχίσιμο.

“Το πέος συνήθως λυγίζει εν θερμώ, με αποτέλεσμα να σχίζεται η σπηλαιώδης μεμβράνη, η λεγόμενη tunica albuginea.

Πρόκειται για ένα σχίσιμο της μεμβράνης του συνδετικού ιστού που περιβάλλει τον στυτικό ιστό”, εξηγεί ο ουρολόγος Dr Tobias Jäger στην Bild.

Μια τέτοια ρήξη πέους συνήθως δεν μπορεί να παραβλεφθεί και κυρίως δεν μπορεί να αγνοηθεί, επειδή σπάει αρκετά δυνατά.

Επιπλέον, το πέος σε στύση συχνά χαλαρώνει αμέσως, αποκτά σκούρο κόκκινο έως μπλε χρώμα και διογκώνεται.

Οι πάσχοντες άνδρες βιώνουν έντονο πόνο και μπορεί επίσης να παρατηρήσουν μια ακραία καμπυλότητα των γεννητικών τους οργάνων.

Εάν συμβεί αυτό, το πέος θα πρέπει να ψύχεται. Όμως η επίσκεψη στον γιατρό είναι μάλλον αναπόφευκτη. Ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι το κάταγμα, η θεραπεία μπορεί να ποικίλλει.

Μερικές φορές αρκεί ο γιατρός να συνταγογραφήσει φάρμακα και να αφήσει το πέος ήσυχο για λίγο.

Συχνά, ωστόσο, οι ασθενείς δεν μπορούν να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση. Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επακόλουθες βλάβες, όπως η στυτική δυσλειτουργία, οι άνδρες με κάταγμα πέους θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως ιατρική βοήθεια.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου