ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ / Ενωτική Πρωτοβουλία: Το χρονικό των χαμένων ευκαιριών

 


Η Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να πάρει την έγκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή πεζοδρομίων ανατολικά (μετά τον Σκα) στην Π.Ε.Ο. 48 στις 17/7/17. Αμέσως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και η κατασκευή του πρώτου τμήματος του έργου ολοκληρώθηκε έως τις αρχές του 2019.

Υπήρξε έπειτα ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 710,000 ευρώ  για την συνέχιση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά έως το Ξηροπήγαδο και δυτικά στην οδό Θέρμου. Γι αυτό τον λόγο εγγράφτηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 το έργο με τίτλο: «Κατασκευή πεζοδρομίων στην Π.Ε.Ο. 48 και στην οδό Θέρμου» με το ποσό των 710.000 ευρώ.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή Γκίζα που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 19 είχε διαφορετικές προτεραιότητες και η χρηματοδότηση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά και δυτικά μετατράπηκε σε αγορά ΙΧ αυτοκινήτων!

Η συνέχιση του έργου σε ένα μικρό τμήμα ανατολικά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλά προβλήματα αυτό το διάστημα λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου για ευνόητους λόγους και η κατασκευή δυτικά στην οδό Θέρμου ακυρώθηκε εντελώς…





Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου