ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. ΦΛΩΡΟΣ: Πεπραγμένα Δήμου Δωρίδας

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2022 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Λιδωρικίου η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος με θέμα “Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής από 01/01/2021 - 31/12/2021”.

Η δημοτική αρχή, για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την ανεπάρκειά της για την επίλυση βασικών προβλημάτων του Δήμου κατά τη δωδεκαετή διοίκηση από αυτή, επικαλέστηκε και πάλι την οικονομική κρίση και τον Covid 19. Βέβαια, δεν μπορούσε να επικαλεστεί ότι παρέλαβε “καμένη γη” γιατί παραλάμβανε για τρίτη συνεχή θητεία από τον εαυτό της. Η δικαιολογία αυτή καταρρίπτεται και από τα μέτρα στήριξης της πολιτείας για τον Covid 19, αλλά και από τα στοιχεία που παραθέτει η ίδια, τα οποία δεν δείχνουν μείωση, αλλά αύξηση της ΚΑΠ από 2,205,596.71 ευρώ το 2020 σε 2,395,016.51 το 2021.

Προσπάθησε να ωραιοποιήσει μια κατάσταση που έφτασε στο απροχώρητο με δική της ευθύνη. Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με τις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν προβλήματα που έπρεπε να έχει επιλύσει η δημοτική αρχή εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν τα παρακάτω:

§  Στο θέμα της ύδρευσης, δεν έγινε κανένα σημαντικό έργο, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μένουν αρκετές ημέρες χωρίς νερό με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για τους κατοίκους. Όπως αναφέρει η ίδια η δημοτική αρχή, οι 592 περιπτώσεις βλαβών το 2021 καταμαρτυρούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δίκτυο.

§  Στο εξίσου βασικό θέμα της καθαριότητας, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα σε πολλά χωριά, μεταξύ αυτών και ορεινά με λίγους μόνιμους κατοίκους, το πρόβλημα ήταν έντονο και τα απορρίμματα μαζεύτηκαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών. Οι δυνατότητες από τη συμμετοχή μας στον ΦΟΔΣΑ παραμένουν αναξιοποίητες.

§  Στη διαχείριση των λυμάτων, η κακή διαχείριση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές με αντίκτυπο την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η προστασία του οποίου πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων μας.

§  Στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία προσέλαβε και γενικό γραμματέα, υπάρχουν αναπάντητα αιτήματα και ερωτήσεις δημοτών, φορέων, ακόμα και δημοτικών συμβούλων παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των υπαλλήλων.

§  Στον πολιτισμό και τον τουρισμό, ακόμα περιμένουμε τη συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Η παρουσία του Δήμου για τα 200 χρόνια από το 1821, ανύπαρκτη. Ευτυχώς που οι πολιτιστικοί σύλλογοι με εκδηλώσεις τους προέβαλαν την περιοχή μας με την ελάχιστη βοήθεια της δημοτικής αρχής, την οποία μερικοί σύλλογοι ακόμα περιμένουν.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά ακόμα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία είναι γνωστά σε όλους, αλλά ο χρόνος δεν μας το επιτρέπει. Ο βουλευτής του νομού και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., Γιάννης Μπουγάς, ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, και ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Δελμούζος, δρομολογούν την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο δήμο μας, όπως ο ταμιευτήρας στο Χάρμισκο, ο παραλίμνιος αγωγός, ο κόμβος των Μαλαμάτων, καθώς και σημαντικά έργα βιολογικών καθαρισμών, τον αναδασμό της πεδιάδας του Μόρνου και την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου Τολοφώνα. Ακόμα και για αυτά η δημοτική αρχή δεν παρέχει την άμεση και έγκαιρη στήριξή της για τη γρηγορότερη υλοποίησή τους.

Η παράταξή μας, Νέα Εποχή για τη Δωρίδα, και όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως φαίνεται και από το 55% των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ασκούμε γόνιμη και εποικοδομητική κριτική και τον απαραίτητο έλεγχο για την καλύτερη λειτουργία με στόχο την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας χωρίς διακρίσεις.

Κύριοι της δημοτικής αρχής! Αυτά τα 12 χρόνια διοίκησης του δήμου κουράσατε και κουραστήκατε παρόλη την αδράνειά σας. Δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα. Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ούτε τα απλά θέματα καθημερινότητας του δήμου μας.

Καλούμε όλους τους προέδρους και τους δημότες μας σε συστράτευση για να αλλάξει, επιτέλους, σελίδα ο Δήμος και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι της παράταξής μας με γνώσεις, ήθος, εμπειρία, όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς στον τόπο μας θα αγωνιστούμε με όλους τους συμπολίτες μας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Αναστάσιος Φλώρος


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου