ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απελεύθερος: Το μίνι «βραχυκύκλωμα» στο Μαξίμου για ΕΤΕ, το «ok» για Lamda και τα μαντάτα που αργούν για Λιανέμπορους


 Τράπεζες: Με discount 15%, σε όρους p/tbv 2022, διαπραγματεύονται, έναντι των ευρωπαϊκών, οι εγχώριοι τραπεζικοί τίτλοι, όπως σημείωσε η Eurobank Equities στην τελευταία κλαδική ανάλυσή της.

Αυτό σημαίνει ότι η «ψαλίδα» έκλεισε σε σημαντικό βαθμό. Πλέον, οι εγχώριοι τραπεζικοί τίτλοι θα ακολουθούν την κίνηση του κλάδου πανευρωπαϊκά.

Τράπεζες ΙΙ: Σημειώστε ότι Eurobank και ΕΤΕ διαπραγματεύονται περίπου 0,66 και 0,50 φορές την εκτιμώμενη καθαρή ενσώματη θέση τους για το τέλος της φετινής χρονιάς. Alpha και Πειραιώς ακολουθούν.

Αν οι ευρωπαϊκοί τίτλοι κινηθούν, εντός της χρονιάς, ανοδικά, φθάνοντας να διαπραγματεύονται, μεσοσταθμικά, 1 φορά την εκτιμώμενη ενσώματη καθαρή τους θέση, οι εγχώριες τραπεζικές μετοχές θα ακολουθήσουν, καταγράφοντας μεγάλες αποδόσεις (Απελεύθερος 11 Ιανουαρίου).

ΕΤΕ: Όταν ξεκίνησε η προεργασία, για να αποτελέσει η διάθεση μετοχών Εθνικής την πρώτη κίνηση αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες, στο Μαξίμου έφθασε μια εναλλακτική πρόταση.

Αντί για διενέργεια placement σε διεθνείς και εγχώριους επενδυτές, να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία, για πώληση πακέτου 20% με 25% της Εθνικής σε ενδιαφερόμενους βασικούς επενδυτές (cornerstone investors) ή σε ομάδες βασικών επενδυτών.

Κατατέθηκε, μάλιστα, η ύπαρξη ενδιαφέροντος από συγκεκριμένο σχήμα.

ΕΤΕ ΙΙ: Η πρόταση υποβλήθηκε σε ανώτατο επίπεδο, παρακάμπτοντας την προετοιμασία Πατέλη και ενδιαφερόμενων αναδόχων( Goldman Sachs).

Οι εισηγητές επικεντρώνουν στα πλεονεκτήματα απόκτησης βασικών επενδυτών στην Εθνική, εξέλιξη που θα συμβάλει στη δημιουργία αξίας, βοηθώντας το ΤΧΣ να διαθέσει το υπόλοιπο ποσοστό του σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου