ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ανάπτυξη, Κοινωνική Συνοχή και Δημόσια Τάξη ψηλά στην ατζέντα


 Ακολουθώντας το σύνθημα “κανένα ευρώ, κανένα λεπτό να μην πάει χαμένο” η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί εν μέσω ισχυρών αναταράξεων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον να κάνει αποφασιστικά βήματα σε κρίσιμους τομείς, βάζοντας ψηλά τον πήχη και πετυχαίνοντας τους στόχους του τρέχοντος προϋπολογισμού που θα δώσουν προοπτική και ώθηση στην οικονομία. Εξάλλου, το 2022 εύστοχα χαρακτηρίζεται από κυβερνητικούς παράγοντες ως η χρονιά-κλειδί που μπορεί να προσφέρει στην κυβερνητική παράταξη έξτρα πόντους για την επόμενη εκλογική μάχη και την επίτευξη του στόχου, εφόσον βέβαια βελτιωθούν οι συνθήκες στο πεδίο της καθημερινότητας και γίνουν πράξη κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις που επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη ή θα ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία πολλών νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μπροστά του μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, δηλαδή τα κονδύλια που προέρχονται από το ταμείο ανάκαμψης που στην περίπτωση που αξιοποιηθούν βάσει του ήδη ανακοινωμένου συγκροτημένου σχεδίου, θα φέρουν στην επιφάνεια  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα βάλουν την Ελλάδα ψηλά στη λίστα των χωρών με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα.  Παράλληλα, η Κυβέρνηση δουλεύει εντατικά το πλάνο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από ένα δίχτυ προστασίας για τους μη προνομιούχους.  Σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις τους κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να τονίσουν πως συνιστά βασική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η στήριξη των ευπαθών ομάδων, ενώ σημειώνουν με νόημα ότι δεν θα αφήσουν την Αριστερά να μονοπωλεί σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας.

Την ίδια ώρα τα νέα επεισόδια βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά της Κυβέρνησης, η οποία πλέον προχωρά στην εφαρμογή του σχετικού νόμου για την ίδρυση του ειδικού σώματος φύλαξης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα μείζον θέμα που θα προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και απαίτηση της κοινής γνώμης να επιστρέψει η κανονικότητα στα δημόσια ΑΕΙ. Για να γίνει αυτό πράξη χρειάζεται να μπει το δημόσιο συμφέρον πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.  

Next deal 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου