ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ με ΠΕΤΡΑ ... ΑΛΒΑΝΙΑΣ

"Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν οι.... Καπετάνοι του Δήμου" και συμπολίτης μας εστιάζει τις παρατηρήσεις του και τα λεγόμενά του στην περιβόητη "Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Ναυπάκτου! Και μας δείχνει φωτό από το λιθόστροτο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή "Ανατολικά της Πλατείας Λιμένος" και επί της οδού "Νότη Μπότσαρη"! Και δεν είναι μόνο η κακοτεχνία, όπως βλέπεται και σεις στις φωτό, αλλά και η ποιότητα της Αλβανικής πέτρα η αξία της οποία απέχει πολύ, από την προβλεπόμενη στην Μελέτη! Η καταγγελία του συμπολίτη μας είναι σαφής και εμπεριστατωμένη αλλά μας παραπέμπει και σε μια Ανακοίνωση - ανάρτηση του δ.σ. της Δημοτικής Αντιπολίτευσης κ. Αντρέα Κοτσανά στο fb ο οποίος καταφέρεται ευθέως κατά του Δημάρχου και η οποία έχει ως εξής:



Εν μέσω μιας νυκτός από “ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ” του έργου της Ανάπλασης “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ” του εργολάβου ο κ.Γκίζας.
Είναι πράγματι άξια λόγου η ιδιαίτερη θέρμη και το σθένος που επιδεικνύει όψιμα ο κ.Γκίζας μετά την προχθεσινή μακροσκελή ανακοίνωση του αναφορικά με το έργο το οποίο εκτελείται στη Νότη Μπότσαρη,με το γεγονός μάλιστα να αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο ίδιος μέχρι πριν από μερικές ημέρες διατείνονταν με δηλώσεις του σε όλα τα μέσα οτι πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει πάρα πολλές παθογένειες με ανύπαρκτες και πλημμελείς μελέτες.
Η μεταστροφή αυτή του κ.Γκίζα και η ξαφνική “αλλαγή πλεύσης” του που από “κατήγορος” στο έργο της Ανάπλασης μετατρέπεται εν μέσω μιας νυκτός με περίσσεια ευκολία σε “συνήγορος” του εργολάβου βλέποντας “μυωπικά” το έργο που κατασκευάζεται στη Νότη Μπότσαρη , μας προβληματίζει ιδιαίτερα, εντείνει τις ανησυχίες μας και γεννά ερωτηματικά.
Αυτά τα ερωτηματικά γίνονται περισσότερα εάν ο κ.Γκίζας δεν απαντήσει στα εξής:
-Ποιος είναι άραγε ο “άρρηκτος δεσμός που τον ενώνει με τον εργολάβο”;
-Προς τι τόση πρεμούρα και υπερβάλλων ζήλος από μεριάς σας κ.Γκίζα για την συνέχιση αυτής της προδήλως κατασκευαστικής αστοχίας;
-Γιατί τα υλικά να μην είναι αντάξια της τιμής που αναγράφονται στη μελέτη και να διακυβεύεται η ποιότητα του έργου;
-Γιατί κ.Γκίζα δεν διδαχτήκατε από τις κατασκευαστικές αστοχίες στο Στενοπάζαρο και στην οδό Αποκαύκου οι οποίες παραμένουν απροσπέλαστες και επικίνδυνες για τους πολίτες;
-Γιατί κρύβεστε πίσω από τις δήθεν εγκρίσεις της Αρχαιολογίας όταν αυτές αποφαίνονται μόνο για το θέμα που αφορά το χρώμα του υλικού και όχι για τις προδιαγραφές της πέτρας;
-Γιατί επιδεικνύετε μικροψυχία,μικροπολιτική αντίληψη και δογματική εμμονή σε ένα θέμα μείζονος σημασίας με τεράστιες επιπτώσεις για την πόλη μας;
Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης και ειλικρινούς απάντησης από μέρους σας.
ΥΓ.Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να ολοκληρώσετε ένα μικρό τμήμα του δρόμου της Νότη Μπότσαρη (30 μέτρων περίπου) ώστε να διαπιστώσουμε δια ζώσης την ποιότητα αλλά και τη λειτουργικότητα του έργου και κατόπιν να αποφασίσουμε από κοινού για τη συνέχιση ή όχι των εργασιών με την πέτρα που έχει επιλεχθεί.
Σε διαφορετική περίπτωση σάς γνωστοποιούμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτού του έργου θα ανήκει μόνο σε εσάς.

Πλακόστρωτο  20ετίας με εγχώρια πέτρα 

Αυτή είναι η πέτρα Αλβανίας που την τοποθετούν μπροστά στο Πνευματικό κεντρο  της Μητροπόλεως και την οποία δουλεύουν μόνο ... δυο εργάτες



Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό



 
 Και βάσει του Προυπολογισμού Μελέτης (Δημοσίευση του ΕμπρόςNews) το υλικό επίστρωσης από φυσικό κυβόλιθο για την οδό Νότη Μπότσαρη στο λιμάνι είναι Ιωαννίνων - Καβάλας και μιας τιμής που ανέρχεται στα 58€ ανα τμ και με τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ τα 72€!
Η φυσική πέτρα Αλβανίας που τοποθετείται ήδη στην οδό Νότη Μπότσαρη αξίζει (σύμφωνα με τον καταγγέλοντα) 15 ευρώ το τ.μ.
Και ο συμπολίτης μας καταλήγει:
"Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν... Όχι μόνο για την Ανάπλαση αλλά και για... άλλα!...   Εδώ πληρώνονται όλα... Εμείς θα τα ξαναπούμε"!
ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε!  Το εν λόγω θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει... "ψωμί ακόμα"!











Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου