ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Ανεξέλεγκτο… διπλοπαρκάρισμα ελλείψει…. Αστυνόμευσης!


Με αφορμή το σημερινό γεγονός που Λεωφορείο της Αστικής συγκοινωνίας Ναυπάκτου – Αντιρρίου, «μποτιλιαρίστηκε» έξω σχεδόν από το Δημοτικό Κατάστημα Ναυπακτίας επειδή υπήρχε μια σειρά διπλοπαρκαρισμένων ΙΧ, επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Ναυπάκτου ….

Πρώτον και κυριότερο που δημιουργεί το πρόβλημα είναι η έλλειψη Τροχαίας Αστυνόμευσης και κατ’ επέκταση η γνωριμίες «εντοπίων και Αστυνομικών» λόγω της εντοπιότητας των Οργάνων!


Όταν γράφαμε ότι «Ολόκληρο καλοκαίρι δεν είδαμε ένστολο Αστυνομικό του Τμήματος ή της Τροχαίας να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης πλην των Μοτοσυκλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ» δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε από την ίδια την Αστυνομία, ούτε από τον Δήμο αλλά ούτε και από τους τοπικούς φορείς…..


Μόνο σε καμία… «Κηδεία» στην Αγία Παρασκευή ή τον Αη Δημήτρη ή… Αν υπήρχε επίσημος και έπρεπε να … διευκολυνθεί και να δει ότι «Όλα στο κυκλοφοριακό και την Ασφάλεια της Ναυπάκτου δουλεύουν… ρολόι» !



Και το χάος στους δρόμους της Ναυπάκτου δεν παρουσιάστηκε τώρα με τις πρώτες βροχές! Όχι….


Η νέα δημ Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κος Β. Γκίζας, για το θέμα του κυκλοφοριακού, συγκάλεσε σε σύσκεψη τους επικεφαλής των αρμοδίων Αστυνομικών υπηρεσιών στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας….

Μπορούμε να πούμε ότι τις πρώτες μέρες μετά την Σύσκεψη, εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλεις Αξιωματικοί και Τροχονόμοι και «ζωγράφισαν» μερικούς τυχερούς… παραβάτες ή τους… έδιωχναν με παρατεταμένα… σφυρίγματα!

?


Μετ’ ολίγων ημερών βέβαια η πόλη επανήλθε ως και… πρότερον στην ανώμαλη κυκλοφοριακή της ζωή χωρίς την παρουσία Αστυνομικών Οργάνων και… αν παρουσιαζόταν κανένας; Αλλοίμονο στο αυτοκίνητο με Νούμερα εκτός της… εντοπιότητας! Και ο «νοών.. νοείτω»!

Φυσικά και το επισημάναμε στον Κύριο Διοικητή της Τροχαίας, δεν είναι μόνο τα διπλοπαρκαρισμένα που δημιουργούν το πρόβλημα…

Η γενική αναρχία είναι εμφανής με «γυμνό οφθαλμό» και «άνευ ειδικών γνώσεων’!



Όταν έξω από καταστήματα (και δεν είναι λίγα) τοποθετούνται καφάσια, καρέκλες, μηχανάκια. ακόμα και ρολά από… μοκέτες, ή ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο Σήμα της απαγόρευσης του Παρκαρίσματος και κανένας δεν ρωτάει ή δεν ζητάει Άδεια, για ποιο Κυκλοφοριακό μιλάμε;…

Δε θέλουμε να πούμε την απάντηση σε σχετική ερώτηση στην Τροχαία επ’ αυτού!

Αλλά σε αυτό, υπεύθυνος είναι και ο Δήμος που είναι αρμόδιος να εκδίδει τις Άδειες Στάθμευσης…

Μάλλον, όμως, δεν νοιάζεται κανένας! Η εντοπιότητα εξασφαλίζει στα Όργανα Τάξης την «παραμονή και την καλοπέραση» στην Γενέτειρα και… όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα!

Ως πότε όμως; Κάποτε θα πρέπει να δει το θέμα σοβαρά και η Πολιτική Εξουσία….

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου