ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπεράσματα συνάντησης ΚΕΔΕ-Χαρίτση: 4η φορά στο ίδιο έργο θεατές


Επανάληψη προηγούμενων θύμισαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όσα άκουσαν χθες από τον νέο ΥΠΕΣ. 
Ο Αλ.Χαρίτσης επανέλαβε ό,τι έλεγαν οι προκάτοχοί του Βούτσης–Κουρουμπλής–Σκουρλέτης, όπως
άλλωστε αποτυπώθηκε και στην Ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της σύσκεψης.

Για παράδειγμα, όπως οι προηγούμενοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και αυτός μετέφερε τη συζήτηση στο κλασσικό σύνθημα για “μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους” και στο γνωστό ευχολόγιο για“αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας”.

Μόνο που το ημερολόγιο δεν δείχνει πια 2015, αλλά φθάσαμε στις εκλογές.

Εξίσου ενδεικτικό είναι το συμπέρασμα όπου κατέληξε η συνάντηση μετά από σχεδόν 3 ώρες.

Συμπέρασμα που συμπυκνώθηκε στο γνωστό ανέκδοτο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης“να
φτιάξουμε μια Επιτροπή”
... , “κομψή”φράση με την οποία κλείνουν διαχρονικά οι συσκέψεις στα Υπουργεία όταν το απτό αποτέλεσμα είναι μηδέν.

Όσον αφορά την ουσία, τον Κλεισθένη1, δέχθηκε εντονότατη κριτική, με τους Αιρετούς να σφυροκοπούν το νόμο, αναδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα και τη μη εφαρμοσιμότητα σειράς άρθρων.

Άφησε να διαφανεί πεδίο διορθώσεων, οι Αιρετοί όμως είναι άκρως επιφυλακτικοί για το εάν και ποιες αλλαγές οι κομματικοί σχεδιασμοί της Κουμουνδούρου θα επιτρέψουν να φτάσουν στη Βουλή πριν τις εκλογές.

Γενικότερα, τα μέλη του Δ.Σ. κρατούν “μικρό καλάθι” για το πόσες εξαγγελίες μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το Μάιο, πιστεύοντας ότι για 4η φορά θα χορτάσουν ξανά μεταρρυθμιστικά λόγια.

Κατά τα λοιπά, ο ΥΠΕΣ αναφέρθηκε,σε γενικές γραμμές,στα συνήθη.

Πάλι οι Φιλόδημοι, μια δόση από προσλήψεις, μια επανάληψη των 8.500 προσλήψεων της 3Κ και κάπως έτσι γέμισαν οι Ανακοινώσεις.

Κινήθηκε δε στη γραμμή που έδωσε ο Πρωθυπουργός για το Βοήθεια στο Σπίτι, δηλαδή μη ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για αναγνώριση της αληθινής πολυετούς εργασιακής τους σχέσης, αλλά μόνιμες προσλήψεις στις εν λόγω θέσεις.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός απεδέχθη πρόταση να παρευρεθεί στο Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα, οπότε αναμένεται σύντομα επανάληψη των επαναλήψεων.

Από πλευράς ΚΕΔΕ,αρκούν και μόνο οι φωτογραφίες της σύσκεψης για να σκιαγραφήσουν τα
δεδομένα.

Υπήρξαν Επικεφαλής Παρατάξεων της ΚΕΔΕ που κάθισαν μακριά (μέχρι και όσο το δυνατόν πιο μακριά γινόταν) από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ και Μέλη του  Δ.Σ.προσπάθησαν να μείνουν μακριά,εκτός κοινού κάδρου με τους Χαρίτση και Χρυσοβελώνη.

Οκτώ μήνες πριν τις εκλογές,είναι τέτοιες οι διαστάσεις και το περιεχόμενο των προβλημάτων
της Τ.Α., που πολλαπλασιάζονται άλυτα κάτω από το “χαλί”των εξαγγελιών και ήδη περιγράφηκαν χθες, ώστε η κατάσταση έχει πλέον φθάσει “στο μη περαιτέρω”,όπως επισημαίνεται.

 Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Αλέξη Χαρίτση:
« Tην πρώτη συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε το μεσημέρι ο Υπουργός  Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

O Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στους Δημάρχους ότι ο «Κλεισθένης Ι» αποτελεί πλέον νόμο του κράτους
και πρέπει να εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση εκτός από τον εκλογικό νόμο, περιλαμβάνει και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, με παράλληλη μεταφορά πρόσθετων πόρων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινή προσπάθεια και συνεργασία.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις)
σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και κάλεσε τους Δημάρχους να ενημερώσουν άμεσα για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες αποφάσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων και ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους Δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί μία μόνιμη ομάδα συνεργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων.»

Share on Google Plus

About Neo-AstroNafpaktos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου