ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πώς να κοιμάστε πάντα και παντού σαν πουλάκι σε 120 δευτερόλεπτα


Ο αμερικανικός στρατός ήξερε το μυστικό ήδη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πληροφορία μάς έρχεται από το βιβλίο του 1981 «Relax and Win: Championship Performance», όπου ο συγγραφέας μοιράζεται με το αναγνωστικό του κοινό τον τρόπο που κοίμιζε ο αμερικανικός στρατός τους πιλότους του.
«Η Σχολή Πιλότων του Ναυτικού των ΗΠΑ ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να κοιμάσαι μέρα ή νύχτα, σε κάθε συνθήκη, σε λιγότερο από δύο λεπτά», γράφει ο συγγραφέας, «έπειτα από έξι βδομάδες πρακτικής, το 96% των πιλότων μπορούσαν να κοιμηθούν σε δύο λεπτά ή λιγότερο. Ακόμα και όταν είχαν πιει καφέ ή με πυροβολισμούς να ακούγονται στο φόντο».
Πώς γίνεται λοιπόν το μαγικό; Το πρώτο βήμα, μας λέει, είναι να καθαρίσουμε τελείως το μυαλό μας από σκέψεις. Για να το πετύχουμε αυτό, προτείνεται να χαλαρώσουμε όλους τους μυς του προσώπου μας. Και μετά να κάνουμε το ίδιο και στα χέρια μας.
Κατόπιν ξεφυσάμε και χαλαρώνουμε το στήθος μας και μετά τα πόδια μας. Για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε κάθε σκέψη από το μυαλό μας. Φανταζόμαστε πως καθόμαστε σε ένα κατάμαυρο δωμάτιο ή έναν αναπαυτικό καναπέ και αν αυτά δεν δουλέψουν, λέμε ξανά και ξανά τη φράση «μη σκέφτεσαι».
Αν τα κάνουμε όλα αυτά, μας λέει ο συγγραφέας, θα αποκοιμηθούμε γλυκά. Αυτό έκανε πάντως ο αμερικανικός στρατός για να βοηθά τους άντρες του να αποκοιμούνται ακόμα και στις στρεσογόνες καταστάσεις του Β’ Παγκοσμίου…

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου