ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: "Οι μάσκες έπεσαν"


Εδώ και μήνες η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει επισημάνει ότι ο «Κλεισθένης» έχει έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των εκλογικών συμφερόντων της Κυβέρνησης.                                                            

Ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη η προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, προς όφελος των πολιτών.                  

 Πρώτα και πάνω από όλα, έβαζαν το συμφέρον του κόμματος. Γι αυτό άλλαξαν το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να διαλύσουν έναν θεσμό που δεν μπορούν να ελέγξουν.                                                                       

Γι αυτό μείωσαν τη θητεία των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια κι άλλαξαν αρχικά την ημερομηνία των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019.                                             

Και γι αυτό αφού άλλαξε ο εκλογικός τους σχεδιασμός, έφεραν  νέα τροπολογία 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα δύο φορές γιατί στην αρχική έκαναν λάθος τις ημερομηνίες) για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.     Οι «μάσκες έπεσαν».                                                

Κι αυτός που κυριολεκτικά εκτίθεται είναι ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.                                           
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: "Η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για μια ακόμη φορά, πληρώνουν τις επιλογές ενός συστήματος εξουσίας, που βάζει πάνω από το εθνικό, το κομματικό συμφέρον. Η απάντηση όμως της κοινωνίας σε όλα αυτά τα "κυνικά παιχνίδια εξουσίας" θα είναι πολύ σκληρή όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από ποτέ και έχει αντιληφθεί πολύ καλά ότι ο μόνος στόχος της κυβέρνησης από την αρχή ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η διάλυση και η ακυβερνησία στην Αυτοδιοίκηση. Για κάποιους ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και έχει στηρίξει και στηρίζει όλο αυτό το διάστημα της κρίσης τους πολίτες αποτελεί απλά ένα ένα ακόμη "κόλπο' για να κρατηθούν στην εξουσία. Ο χρόνος τους όμως τελειώνει..."

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου