Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Interview για το politic.gr, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ισοψηφούν στην εκτίμηση ψήφου, με το εύρος των ευρημάτων να κυμαίνεται από 27,5% ώς το 32,5%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος -από 19% ώς 23%-, η Άννα Διαμαντοπούλου από 12% ώς 14%, ο Μιχάλης Κατρίνης από 2% ώς 4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου από 2% ώς 3%.

Εκτίμηση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στο σύνολο του δείγματος της δημοσκόπησης, όσοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας λαμβάνει 29,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 29,4%, ο Παύλος Γερουλάνος 19,2%, η Άννα Διαμαντοπούλου 12,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης 3,7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,7%. Ένα 2,8% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Όσοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Επιθυμούν αλλαγή στην προεδρία

Ακόμη, στο σύνολο των ερωτηθέντων, όπως και όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιθυμεί νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα.

Στο σύνολο το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Οι ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το σύνολο των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση

Τέλος, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

«Θα παραμείνει ενωμένο το κόμμα ή θα διασπαστεί;»

Προηγείται ο Κασσελάκης στην πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όσους δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, στην κούρσα προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 38%, ενώ ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος με 29%. Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14% και τέταρτος ο Απόστολος Γκλέτσος με 3%. Σημειώνεται ότι η δημοσκοπική έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης.

Τα ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στην ερώτηση «αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης», στο σύνολο των ερωτηθέντων το 48% απαντά αρνητικά. Ισοψηφία καταγράφεται στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Το σύνολο των ερωτηθέντων

Οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τέλος, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόεδρος.

Τα ποσοστά με προέδρους τους Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα.

«Μετά τις εσωκομματικές εκλογές πιστεύετε ότι το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο ή θα διασπαστεί