ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στέφανος Κασσελάκης: «Πόλεμος φθοράς» ενάντια στην Κουμουνδούρου – Άνοιξε συζήτηση για.... διαγραφή του


 Σε ανοικτές εχθροπραξίες κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγα 24ωρα αφότου απαίτησε από τον γενικό διευθυντή του κόμματος να ανοίξει ξανά το γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απέστειλε έγγραφο με το οποίο ανακάλεσε το πληρεξούσιο που αφορούσε την διαχείριση ορισμένων οικονομικών ζητημάτων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εφαρμόζοντας την «γραμμή» πως ο ίδιος παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αποφάσεις των οργάνων, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την ελπίδα να εμποδίσει τις οικονομικές δραστηριότητες της Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζεται πως οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ηγεσία του κόμματος αφορούν κυρίως την μισθοδοσία των εργαζομένων στην Κουμουνδούρου και τα κομματικά ΜΜΕ, ενώ -όπως επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς εχτές- θα επιδιωχθεί τραπεζικός δανεισμός ώστε να δρομολογηθεί η εκπλήρωση τρεχουσών αναγκών.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «η συνομολόγηση και υπογραφή συμβάσεων […] με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» και οι επακόλουθες ενέργειες «ανάγεται στην αρμοδιότητα του προέδρου, ο οποίος δικαιούται να διορίζει και άλλους πληρεξούσιους». Προβλέπει επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δύναται «να διορίζει πληρεξούσιο ή πληρεξούσιους για την διενέργεια πράξεων που σχετίζονται με τις διαχειριστικές και λειτουργικές ανάγκες του κόμματος»

Έτσι γίνεται σαφές πως ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί βασικά να αποκλείσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον τραπεζικό δανεισμό, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα χρέη του προς εργαζόμενους και προμηθευτές.

Προσφυγή στα δικαστήρια σκέφτεται ο Κασσελάκης – Τι απαντούν από την Κουμουνδούρου

Το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στην «φαρέτρα» του η προσφυγή στη δικαιοσύνη με στόχο να δικαιωθεί η θέση του πως παραμένει επικεφαλής του κόμματος. Την Παρασκευή εμφανίστηκε μάλιστα στους τηλεοπτικούς δέκτες  ο δικηγόρος Χαράλαμπος Πελέκης ως νομικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο δικηγόρος είπε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος». Οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με μια ανοικτή απειλή, πως ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσει την επαναφορά του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, μεταδίδεται κλίμα ψυχραιμίας. Κορυφαία στελέχη έλεγαν πως «δεν έχει μόνο ο Κασσελάκης δικηγόρους» και πως οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας για την έκπτωση Κασσελάκη και την επακόλουθη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος προέκυψαν ύστερα από εξέταση όλων των παραμέτρων από νομικά γραφεία.

Επιστρατεύει νομαρχιακές επιτροπές

Η σχέση των δυο μερών είναι πάντως ανοικτά πολεμική και δεν είναι λίγοι οι πρώην συνοδοιπόροι του, που αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει μια τακτική που μόνο τοξικότητα παράγει και απομακρύνει τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος από τις πολιτικές διαδικασίες. Άλλα στελέχη, που στέκονταν επί μακρόν απέναντι στις επιλογές Κασσελάκη, θεωρούν πω ακριβώς αυτό επιθυμεί ο έκπτωτος πρόεδρος. Να παράξει κλίμα απογοήτευσης στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε έπειτα αυτός να αναλάβει τα ηνία ενός αρχηγικού «παρα-κόμματος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως φαίνεται να προετοιμάζει επιμελώς τις επόμενες κινήσεις στη σύγκρουση που θα έχει με την Κουμουνδούρου, είτε τεθεί υποψήφιος του κόμματος είτε τελικά επιλέξει την αποχώρηση. Στο πλαίσιο της «ενεργοποίησης» δομών της βάσης προς υπεράσπιση του πρώην προέδρου οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ Αθήνας, Νότιας Αθήνας, Δυτικής Αθήνας, Βόρειας Δωδεκανήσου, Ροδόπης, Σάμου και Κορινθίας, εξέδωσαν ανακοινώσεις υπέρ των θέσεων Κασσελάκη λέγοντας μάλιστα ότι η καθαίρεσή του αποτέλεσε μια «πρωτοφανή απόφαση, όνειδος για τα πολιτικά ήθη και την ιστορία της Αριστεράς».

Παράλληλα οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν τη δική του «σταυροφορία», χρησιμοποιώντας το hashtag #είμαι_εδώ, παραπέμποντας στην τελευταία φράση της ανάρτησης Κασσελάκη μετά την απόφαση της Π.Γ. που έβαλε φρένο στην «ανακατάληψη» της Κουμουνδούρου από τον έκπτωτος πρόεδρό της.

Ποιοι βουλευτές τον στηρίζουν – Την διαγραφή του συζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης εδώ και μέρες συνομιλεί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιζητώντας τη στήριξή τους για τις επόμενες κινήσεις. Μέχρι στιγμής υπέρ του έχουν τοποθετηθεί ανοικτά οι Έλενα Ακρίτα, Βαγγέλης Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Νίνα Κασιμάτη, Πέτρος Παππάς, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου, ενώ κοντά του φέρονται να είναι οι Γιώτα Πούλου και Κυριακή Μάλαμα. Υπενθυμίζεται πως για να σχηματιστεί νέα Κ.Ο. πρέπει να συμπράξουν δέκα βουλευτές.

Στο μεταξύ την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας με ερώτημα τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη συζητούν ορισμένα στελέχη των «87». Χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε πως «έχουν υπάρξει αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα που δικαιολογούν την παραπομπή του», συμπληρώνοντας πως «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή».

Με μια τέτοια προοπτική διαφώνησε πάντως ο Νίκος Παππάς που από τη ΔΕΘ σημείωσε πως «δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Κασσελάκη». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του (Κασσελάκη) στην εσωκομματική διαδικασία» επιμένοντας παράλληλα πως ήταν «καθαρό το αποτέλεσμα υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον του» πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου