ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΗΡΘΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στις 2 περίπου τα ξημερώματα η αστυνομία θεώρησε ύποπτο ένα αυτοκίνητο και το σταμάτησε για έλεγχο ο οποίος αποκάλυψε σκαπτικά εργαλεία φτυάρια τσάπες γάντια κλπ., οπότε ψάχνοντας οδηγήθηκαν στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στην Άνω Βασιλική. Εκεί βρήκαν ότι έξω από το εκκλησάκι δράστες είχαν σκάψει προφανώς αναζητώντας κάποιο θησαυρό.

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα  Μεσολογγίου ενώ κλήθηκε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος και επιβεβαίωσε την λαθρανασκαφή όπως και το ότι η συγκεκριμένη περιοχή, εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία μνημείων.

Οι δυο από τους δράστες διαμένουν στην Νέα Ζωή και ο τρίτος στον Ασπρόπυργο.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν γεωργικά εργαλεία και γάντια εργασίας με τα οποία οι συληφθέντες πραγματοποίησαν λαθραίες ανασκαφές

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.  

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται με όχημα σε Επαρχιακή Οδό σε περιοχή της Ναυπακτίας και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν στο εσωτερικό του οχήματος :

  • (1) γεωργικό εργαλείο με ξύλινη λαβή (αξίνα),
  • (3) γεωργικά εργαλεία με ξύλινη λαβή (φτυάρι),
  • (1) γεωργικό εργαλείο με ξύλινη λαβή (τσαπί),
  • (1) γεωργικό εργαλείο με ξύλινη λαβή ( λισγάρι) και
  • (1) ζευγάρι γάντια εργασίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε Ιερό Ναό, που εμπίπτει  στις διατάξεις περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και πραγματοποίησαν ανασκαφές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου