ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη εντυπώσεων για τα κριτήρια υποψηφιοτήτων


 Σε μάχη εντυπώσεων εκτυλίσσεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος. Κάθε πλευρά προκρίνει προϋποθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν κάποιον από τους αντιπάλους διεκδικητές της αρχηγίας, ωστόσο η προϊστορία των εσωκομματικών εκλογών του 2023 και διάφορα πρακτικά ζητήματα δεν επιτρέπουν ιδιαίτερες καινοτομίες.

Τι θέλει η κάθε πλευρά

Οι «87» επί παραδείγματι έχουν προτείνει την δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» κάθε ενδιαφερόμενου για την προεδρία, ώστε να μην προκύψουν «σκιές» στο άμεσο μέλλον όπως στην περίπτωση Κασσελάκη και να μην βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εξ απροόπτου. Ωστόσο, ο έλεγχός του απαιτεί συνεργασία πολλών φορέων, από τις τράπεζες μέχρι τις φορολογικές αρχές, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αντικειμένου δεν δύναται να πράξει.

Η πλευρά των υποστηρικτών Κασσελάκη, από την άλλη, προχώρησε σε αντίπραξη και προτείνει να μην έχουν οι υποψήφιο «λερωμένο» ποινικό μητρώοστοχεύοντας σαφώς προς την πλευρά των Παύλου Πολάκη και Νίκου Παππά. Ωστόσο, ανακύπτουν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα: Πώς είναι δυνατόν κάποιο πρόσωπο να κατέχει βουλευτική έδρα ή να είναι μάλιστα επικεφαλής μιας Κ.Ο. χωρίς λευκό ποινικό μητρώο; Και γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης στο παρελθόν υποστήριξε δημόσια με θέρμη τον Νίκο Παππά περιβάλλοντας με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο;

 Οι προβληματισμοί για τα κριτήρια

Η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στα στελέχη ενδέχεται λοιπόν να μην έχει τελικά πρακτικό αποτέλεσμα, ούτε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στελέχη που παρακολουθούν με σκεπτικισμό τις αντιπαραθέσεις θεωρούν πως κάθε πλευρά έχει να χάσει εάν επιμείνει να θέσει προς ψήφιση στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή τα κριτήρια που θεωρεί επιβεβλημένα.

Αν υπάρξει μια κίνηση -εξηγούν- που θα βάλει «φρένο» πχ στον Στέφανο Κασσελάκη ή στον Παύλο Πολάκη, τότε πιθανότατα θα επιτευχθεί το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο: Οι «στόχοι» θα μετατραπούν σε ήρωες και οι οπαδοί τους θα συσπειρωθούν. Υπενθυμίζουν μάλιστα αυτό που συνέβη πρόσφατα στο ΠΑΣΟΚ, όταν η πλευρά Γερουλάνου έθεσε εμμέσως ζήτημα παραβίασης του καταστατικού για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. «Τελικά όχι μόνο δεν αποκλείστηκε ο Δούκας, αλλά ισχυροποιήθηκε ως “θύμα” παρασκηνιακών συμπράξεων» συμπληρώνουν.

Οι όποιες τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο. Έμπειρα στελέχη θεωρούν πως οι συσχετισμοί στο όργανο αυτό δεν είναι παγιωμένοι, ενώ και στο εσωτερικό των ομάδων εμφανίζονται διαφοροποιήσεις από ορισμένα στελέχη.

Σήμερα πιθανότατα οι ανακοινώσεις Κασσελάκη

Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε και χτες σε επαφές με βουλευτές που βρίσκονται κοντά του, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τις επόμενες ώρες. Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα δημοσιοποιήσει βίντεο, στο οποίο θα επιτίθεται στην «γραφειοκρατία» του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπόσχεται στους υποστηρικτές του πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε τίποτα. Στο επιτελείο του δεν έχει υπάρξει ακόμα κατάληξη για το εάν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης αρέσκεται όπως έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν, να προχωρά σε εντυπωσιακές επικοινωνιακές κινήσεις.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου