ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κοιτάει προς.... Κωνσταντοπούλου


 Μια ιδιότυπη αμηχανία κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ 18 μέρες μετά την αποπομπή Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος. Αντίθετα με ό,τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο όλοι οι υποψήφιοι εκδήλωσαν τις προθέσεις τους λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ηγεσίας του να προχωρήσει σε προεδρικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται «ανυδρία» υποψηφιοτήτων.

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος έχουν εκδηλώσει μόνον ο Παύλος Πολάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ δυο βασικοί «παίκτες», ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος, κρατούν το ακροατήριό τους στην «αναμονή» για τις σχετικές ανακοινώσεις τους.

Μια χειραψία που ο Κασσελάκης θέλει να εξελιχθεί σε συνεργασία

Από το στρατόπεδο Κασσελάκη οι πληροφορίες διακινούνται με το «σταγονόμετρο», ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γνωστοποιήσει μόνον τα κεντρικά συνθήματα της καμπάνιας του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί μόνον λίγες κοινωνικές εμφανίσεις.

Η θερμή χειραψία που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν από συναυλία στο Ηρώδειο, αναθέρμανε τις συζητήσεις περί πιθανής μεταξύ τους συνεργασίας. Αρκετοί στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το στρατόπεδο Κασσελάκη δεν κοιτά τυχαία προς την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας, για την επικεφαλής της οποίας έχει μιλήσει και παλαιότερα με πολύ θετικά λόγια. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη διαδικασία «κάθαρσης» του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να έχει συναινέσει σε μια πιθανή μεταξύ τους συνεργασία, ενώ έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν "golden boy" τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ορισμένοι στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης στέλνει «σήμα» προς τους υποστηρικτές του πως ακόμα και αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως επιθυμεί, είναι πιθανό να αποσπάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 10 βουλευτές, με τους οποίους την επομένη μέρα να δοκιμάσει να θέσει σε τροχιά συνεργασίας με την Πλεύση Ελευθερίας. Οι βουλευτές που τον στηρίζουν, άλλωστε, στην πλειοψηφία τους δε φέρουν «μνημονιακές αμαρτίες», ευελπιστώντας πως έτσι θα καμφθούν οι, μέχρι τώρα, αντιρρήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία από την πλευρά της επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η ενίσχυση της αντιπολιτευτικής δράσης της Πλεύσης Ελευθερίας

Συναντά στελέχη ο Φάμελλος

Εντός της εβδομάδας σχεδιάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προχωρά σε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Κουμουνδούρου που κοιτούν με ενδιαφέρον την υποψηφιότητά του, ωστόσο, εκφράζουν ανησυχία μήπως έχει χαθεί σημαντικός χρόνος.

Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στην προχθεσινή βράβευση του Αλέξη Τσίπρα, πάντως φαίνεται να επιθυμεί οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν συντονισμένα, ώστε ο ίδιος να εμφανιστεί ως ισχυρό «χαρτί» για την προεδρία του κόμματος και να καλλιεργηθεί η αίσθηση πως μπορεί να «χτυπήσει» τους άλλους δυο διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Σωκράτης Φάμελλος συγκροτεί ήδη το επιτελείο του με στελέχη και συνεργάτες, ώστε να παρέμβει αποφασιστικά και στο προσεχές έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απομένει, βέβαια, να συναντήσει την ηγεσία των «87» ώστε να προχωρήσει σε πολιτική συμφωνία μαζί τους και να λάβει την ώθηση που απαιτείται.

Επιμένει στα σκάνδαλα ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, στην κούρσα για την προεδρία επενδύει στα ζητήματα διαφάνειας και «κάθαρσης» των κάθε λογής σκανδάλων. Ο ίδιος ανέλαβε μάλιστα Τομεάρχης Διαφάνειας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αρμοδιότητες που ενέκρινε το προεδρείο της.

Εχτές ο βουλευτής Χανίων πέρασε την πόρτα της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και να καταθέσει «τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας με το διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS”, με την οποία σχετίζεται άμεσα η Ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αθηνά Λινού και η οποία ενδέχεται να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση Δημόσιου χρήματος άνω των 5.000.000 €».

Η Αθηνά Λινού από την πλευρά της απέστειλε νέο εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας λόγο και για την πιθανότητα να καταθέσει αγωγή κατά του βουλευτή Χανίων. «Κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια» ανέφερε η ανεξάρτητη βουλευτής.

Συνεδριάζει η Π.Γ., ισορροπεί ο Παππάς

Σήμερα συνεδριάζει η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την προετοιμασία της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στις 5 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί η πρόθεση από κάποια πλευρά να τεθεί ζήτημα για το κατά πόσον η κατάθεση του πόθεν έσχες των επίδοξων υποψηφίων προέδρων θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να τεθεί στην κρίση του Συνεδρίου.

Πρόθεση πάντως της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προσυνεδριακές επιτροπές που θα συγκροτηθούν να έχουν όσο το δυνατόν πιο ακριβή αντιπροσωπευτικότητα γύρω από το συσχετισμό δύναμης των εσωκομματικών ομάδων και τάσεων. Όπως έγινε, δηλαδή, και με τα χαρτοφυλάκια των τομεαρχών που μοιράστηκαν εχτές από τον Νίκο Παππά.

Το σχήμα των τομεαρχών εμπλουτίστηκε με στελέχη από τους «87» και τον Παύλο Πολάκη, χωρίς όμως να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τους βουλευτές που τοποθέτησε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες εβδομάδες προτού αποπεμφθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρτοφυλάκια έλαβαν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Καλαματιανός και η Πόπη Τσαπανίδου.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου