ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ: Επανακαταθέτει η Κ.Ο. τις τροπολογίες για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και τους δανειολήπτες

«Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους απαιτεί βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως «μέσα από το διάλογο με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις», ενώ προσθέτει χαρακτηριστικά πως «τις προτάσεις αυτές έχει καταθέσει επανειλημμένα με τροπολογίες στη Βουλή, δίχως, ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τις στηρίξει ή να τις αξιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο».

Όπως αναφέρει, «πλέον η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, ως αποτέλεσμα μιας μονοδιάστατης πολιτικής που είχε στο επίκεντρο μόνο την προστασία των τραπεζών, με την πώληση των δανείων, δίχως καμία ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική για τη ρύθμιση των χρεών των οφειλετών, είναι πανθομολογούμενη. Είναι η ώρα μιας άλλης πολιτικής στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, η οποία θα θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και των δανειοληπτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και μεγάλες δυσχέρειες στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Κανείς δεν μπορεί να μένει πλέον μόνο στα λόγια».

«Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν τις παραπάνω τροπολογίες που δίνουν μια δίκαιη λύση στα οξυμένα προβλήματα ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αύριο (25/9) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις», εκ νέου, έξι τροπολογίες «που προστατεύουν τους ελάχιστους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, με την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας, αποκαθιστούν τη διαπραγματευτική δύναμη των δανειοληπτών, κατοχυρώνουν τα δικαιώματά τους απέναντι στους servicers και τα funds, αντιμετωπίζουν αδικίες σε βάρος των οφειλετών, βελτιώνουν καθοριστικά την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ρύθμισης των οφειλών».

Οι τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταθέτει:

1) Την τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας, της αγροτικής περιουσίας και το δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του.

2) Την τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με έκπτωση 30% για όσους τηρήσουν τη ρύθμιση.

3) Την τροπολογία για τη βελτίωση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/2013 και του εξωδικαστικού μηχανισμού και την παροχή αναλυτικής ενημέρωσης στον οφειλέτη για τη διαμόρφωση της οφειλής του

4) Την τροπολογία για την προστασία των δανειοληπτών των δανείων σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας

5) Την τροπολογία για την προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων και πιστώσεων,

6) Την τροπολογία για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση με οριοθέτηση του επιτοκίου της ρύθμισης στο 2%.

«Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν τις παραπάνω τροπολογίες που δίνουν μια δίκαιη λύση στα οξυμένα προβλήματα ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου