ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καιρός: «Ποδαρικό» με άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά κάνει ο Σεπτέμβριος


 «Ποδαρικό» με άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά κάνει ο Σεπτέμβριος καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, καθώς αν και φαίνεται πως ξεμπερδέψαμε από τα έντονα για την εποχή φαινόμενα, η αστάθεια θα διατηρηθεί στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα.


Μάλιστα τη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα αναμένονται αρκετές καταιγίδες. Όπως τόνισε ο κ. Κολυδάς μιλώντας στο Star, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται μεσημεριανές και απογευματινές ώρες χωρίς να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πού έπεσε η περισσότερη βροχή το διάστημα 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2024

Βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατέγραψε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το διάστημα από την Τετάρτη 28 Αυγούστου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Έχουν περάσει περίπου 110 ημέρες από τις 10 Μαΐου 2024, την τελευταία φορά που σημειώθηκαν τόσο εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, όπως και τότε, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το μεγαλύτερο μέρος των Δωδεκανήσων παρέμειναν ανεπηρέαστα.

Ο χάρτης δείχνει το αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά το διάστημα 28/8 - 01/09 που κατέγραψαν 490 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

vroxi

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο όπου θα φτάσει τους 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και το μεσημέρι - απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου