ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 λόγοι για να παίρνεις Ιπποφαές


 Το Ιπποφαές, ένας μικρός θάμνος που προέρχεται από τις ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια λόγω του εξαιρετικού διατροφικού του προφίλ με τα πολύπλευρα οφέλη του για την υγεία και την ευεξία μας.

Το ιπποφαές (Hippophae rhamnoides) είναι ένας αγκαθωτός, φυλλοβόλος θάμνος που φημίζεται για τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς του. Θεωρείται υπερτροφή, λόγω του εντυπωσιακού διατροφικού του προφίλ και των πολυάριθμων οφελών για την υγεία. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και λιπαρών οξέων.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους το ιπποφαές είναι πολύτιμο για την υγεία:

1. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το ιπποφαές παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε, Κ, D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βασικά μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή (όπως το β-καροτένιο), φλαβονοειδή, λιπαρά οξέα (ωμέγα-3, -6, -7, -9) και αμινοξέα. Ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Μάλιστα, οι καρποί του ιπποφαούς περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, με αποτέλεσμα να είναι μια ιδανική φυσική πηγή C για την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

2. Ισχυρή αντιοξειδωτική δράσηΟι καρποί του ιπποφαούς περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως φλαβονοειδή και φαινόλες, τα οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχουν, καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, βοηθούν στην επιδιόρθωση των κυττάρων και συμβάλλουν στην αντιγήρανση και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στο ιπποφαές συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και υποστηρίζοντας τη συνολική ανοσία.

4. Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς: Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ωμέγα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-7, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας.

5. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος: Το έλαιο ιπποφαούς χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος λόγω της ικανότητάς του να προάγει την ενυδάτωση, την ελαστικότητα και την αναγέννηση του δέρματος. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως πληγές, εγκαύματα, έκζεμα και ακμή. Πολλά προϊόντα ομορφιάς περιέχουν έλαιο ιπποφαούς λόγω της ικανότητάς του να καταπραΰνει, να ενυδατώνει και να αναζωογονεί το δέρμα. Ένα συμπλήρωμα ιπποφαούς με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-7 (Παλμιτολεϊκό Οξύ) θεωρείται ιδανική επιλογή για τη φροντίδα του δέρματος.

6. Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών: Το ιπποφαές βελτιώνει την υφή των μαλλιών και προάγει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

7. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος: Τα έλαια και τα εκχυλίσματα του ιπποφαούς ωφελούν το πεπτικό σύστημα, βοηθώντας ενδεχομένως σε περιπτώσεις ελκών και μειώνοντας τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα. Το ιπποφαές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα και ενισχύοντας το υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

8. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το ιπποφαές περιέχει ωμέγα-3, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, δυνητικά ευεργετική για καταστάσεις που σχετίζονται με φλεγμονές, όπως η αρθρίτιδα.

9. Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους: Αν και απαιτούνται περισσότερες έρευνες σε αυτόν τον τομέα, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το ιπποφαές μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, μειώνοντας τη συσσώρευση λίπους και προάγοντας το μεταβολισμό.

10. Ιδανικό αν ακολουθείς χορτοφαγική διατροφή: Το ιπποφαές είναι μία φυτική πηγή ωμέγα -3, -6, -7, και -9 λιπαρών οξέων και αποτελεί την ιδανική επιλογή για χορτοφάγους. Αν επιλέξετε τη λήψη του με συμπλήρωμα σε μορφή καψουλών, βεβαιωθείτε ότι οι κάψουλές του είναι φυτικές.

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, το ιπποφαές αποτελεί μια υπερτροφή, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία. Η ένταξή του στη διατροφή μας όχι μόνο εμπλουτίζει τη διατροφική μας πρόσληψη, αλλά επίσης συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μας ευεξία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η ενσωμάτωση του ιπποφαούς στην καθημερινή μας ρουτίνα αποτελεί ένα βήμα προς την αξιοποίηση της φύσης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:



Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου