ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καίγονται σπίτια σε Βριλήσσια και Πεντέλη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε τέσσερα μέτωπα - LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 Κόλαση φωτιάς επικρατεί στη βορειοανατολική Αττική, με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Βριλήσσια και Πεντέλη.

Πυροσβέστες και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τις κατοικίες, ωστόσο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε νέα ενημέρωση για την φωτιά στην Αττική.



Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Νέο μέτωπο φωτιάς έχει ξεσπάσει αυτήν την ώρα και στον Διόνυσο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να να μην φτάσει στην Κηφισιά.

Έχουν εκδοθεί 30 μηνύματα από το 112 και συγκεκριμένα:

Μηνύματα για εκκενώσεις εστάλησαν στους κατοίκους Διονύσου, Νέας Πεντέλης, Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλισσίων και στο Καλέντζι Μαραθώνα.

Πάνω από 100 οι αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ ξεπερνά τα 15 χιλιάδες στρέμματα η περίμετρος της πυρκαγιάς στην οποία επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος και 35 εναέρια μέσα.

Στην Πεντέλη, η φωτιά έχει φθάσει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, ένα δημοτικό σχολείο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ στα Μελίσσια.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε σημείο δυτικά του Νέου Βουτζά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ένας από τους πυροσβέστες υπέστη ελαφρά εγκαύματα ενώ οι άλλοι 3 είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα συνδρομής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική. Τις επόμενες ώρες θα οριστικοποιηθεί η συνδρομή από την Ισπανία και την Τουρκία, καθώς οι δυο χώρες έχουν ανταποκριθεί θετικά .

LIVE: Καίγονται σπίτια σε Βριλήσσια και Πεντέλη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε τέσσερα μέτωπα - CNN.gr


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου