ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό


 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ενημερώνει  ότι το Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από την Δευτέρα 5 Αυγούστου και καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 8.30 πμ έως 3.00μμ. και ισχύει το εισιτήριο εισόδου του χώρου.

Το Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Coastal Heritage Network – CoHeN”, INTERREG Greece  Italy V-A 2014-2020.

mouseio kastrou nafpaktou2

Η έκθεση φιλοξενείται στο ανώτερο διάζωμα του Κάστρου Ναυπάκτου σε τέσσερις καμαροσκεπείς αίθουσες, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ναυπάκτου από την πρωτοβυζαντινή εποχή έως τον 19ο αιώνα, μέσα από μοναδικά ευρήματα ανασκαφών από το Κάστρο και την πόλη της Ναυπάκτου. Ο πλούτος των ευρημάτων, η σύγχρονη μουσειακή έκθεση και το πλούσιο εποπτικό υλικό θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη του Κάστρου, ο οποίος θα ανέλθει στο επίπεδο της Ακρόπολης.


Στην αίθουσα Οπλοθήκη, πλησίον του Προφήτη Ηλία, λειτουργεί επίσης Χώρος Πληροφόρησης για την ιστορία της Ναυπάκτου και το χρονικό των αναστηλωτικών επεμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στις οχυρώσεις και τα μνημεία της πόλης.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου από τις 9.30πμ  έως τις 2.00μμ θα υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης  η Κατερίνα Χαμηλάκη, αρχαιολόγος του Βυζαντινού Τμήματος και η Αφροδίτη Τηλιγάδα συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Η ενημέρωση των επισκεπτών θα επαναληφθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου από τις 9.00 πμ έως 1.00 μμ.

Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το προσεχές διάστημα.

Υπεύθυνη Έργου: Δρ. Ολυμπία Βικάτου, αρχαιολόγος, Ομάδα Έργου: Δρ. Φραγκούλα Γεώρμα αρχαιολόγος, Ελένη Κατσούλη πολιτική μηχανικός, Αφροδίτη Τηλιγάδα συντηρήτρια, Κατερίνα Χαμηλάκη αρχαιολόγος.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου