ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός


 Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο «Χ», «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα, αλλά το πλαίσιο αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί» και από τις δύο πλευρές.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Χαμάς δεν έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μπάιντεν

«Πριν από έξι εβδομάδες παρουσίασα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα, αλλά το πλαίσιο αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς. Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρουμε».

«Σημειώνουμε πρόοδο, η τάση είναι θετική»

Χθες, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωνε δημοσιογράφους -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO- ότι σημειώνεται «πρόοδος» στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται εδώ και μήνες για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», είπε.

«Πρόκειται για δύσκολα ζητήματα, περίπλοκα. Υπάρχουν ακόμη χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν. Σημειώνουμε πρόοδο. Η τάση είναι θετική και είμαι αποφασισμένος να επιτύχω αυτν τη συμφωνία, να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, που πρέπει να τελειώσει τώρα», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου