ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καρύδα 8 Ιδιότητες που δεν γνωρίζατε

 

Γενικές πληροφορίες για την Καρύδα :

Η Καρύδα είναι ο καρπούς (τροπικό φρούτο) του κοκκοφοίνικα Cocos nucifera της οικογένειας των Φοινικιδών. Η καρύδα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φρούτο από το ποιο η βιομηχανία τροφίμων επωφελήθηκε  αρκετά παράγωγα όπως το λάδι καρύδας, ζάχαρη καρύδας, γάλα καρύδας και αποξηραμένη σάρκα καρύδας. 

Η ιστορία της Καρύδας :

Είναι πολύ πιθανό η καρύδα να πρωτοεμφανίστηκε στο αρχιπέλαγος της Μαλαισίας και στις τροπικές περιοχές της Αμερικής. Η καρύδα καλλιεργούνταν για 3.000 χρόνια στη νότια Ασία και στα νησιά της ανατολικής Ινδίας. Σήμερα ο κοκοφοίνικας βρίσκεται σε όλες τις χώρες κατά μήκος των τροπικών ακτών και το φρούτο του αποτελεί βασική τροφή σε πολλά νησιά του Ειρηνικού. Έχει υπολογιστεί πως πάνω από 300.000 χιλιάδες άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά καρύδες με κάποιο τρόπο και φαίνεται πως σε πολλές περιοχές που φύονται κοκοφοίνικες ισχύει ακόμα και σήμερα το παλιό ρητό:
«Όποιος φυτεύει έναν κοκοφοίνικα φυτεύει πλοία και ρουχισμό, φαγητό και ποτό, ένα σπίτι για τον ίδιο και μια κληρονομιά για τα παιδιά του». Ο κοκοφοίνικας ωριμάζει στα επτά χρόνια και παράγει καρπούς για εβδομήντα ή ογδόντα χρόνια.

Θρεπτική Άξια της Καρύδας :

Οι καρύδες περιέχουν 70% λίπος. Πρέπει να τρώγονται ψιλοκομμένες στις σαλάτες. Οι καρύδες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παρασκευαστεί βούτυρο ή να υγροποιηθούν για να πάρουμε το γάλα που περιέχουν. Μπορεί επίσης να καταναλωθούν σε συνδυασμό με χυμούς άλλων φρούτων και λαχανικών.

Το γάλα της καρύδας έχει την ίδια σύσταση με το μητρικό. Είναι μια πλήρης πρωτείνούχα τροφή όταν λαμβάνεται στη φυσική του μορφή. Το γάλα της καρύδας παράγεται απ’ την ίδια την καρύδα. Το υγρό που παίρνουμε όταν ανοίγουμε την καρύδα δεν είναι το γάλα και δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχείων.

Θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα 450 γραμμάρια

8 Ιδιότητες που δεν γνωρίζατε για την Καρύδα :

1. Αποτρέπει την καρδιακή νόσο και την υψηλή αρτηριακή πίεση

Το λάδι καρύδας είναι υψηλό σε φυσικά κορεσμένα λίπη. Τα κορεσμένα λίπη όχι μόνο αυξάνουν την υγιή χοληστερόλη (γνωστή ως HDL χοληστερόλη ) στο σώμα σας, αλλά επίσης βοηθούν στη μετατροπή της «κακής» χοληστερόλης LDL σε καλές χοληστερόλες.

2. Πρόληψη και Θεραπεία του Καρκίνου

Το έλαιο καρύδας έχει δύο ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου .Λόγω των κετονών που παράγονται στην πέψη του. Τα κύτταρα όγκου δεν έχουν πρόσβαση στην ενέργεια σε κετόνες και εξαρτώνται από τη γλυκόζη. Πιστεύεται ότι μια κετογενική διατροφή θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό συστατικό βοήθειας για την ανακούφιση των καρκινικών ασθενειών

3.Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος (αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντι-ιικές)

Το έλαιο καρύδας περιέχει λαουρικό οξύ (μονολαουρίνη), το οποίο είναι γνωστό ότι μειώνει την κάντιδα, καταπολεμά τα βακτηρίδια και δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον για τους ιούς. Πολλές ασθένειες σήμερα προκαλούνται από την υπερβολική ανάπτυξη κακών βακτηρίων, μυκήτων, ιών και παρασίτων στο σώμα.

4. Βελτιώνει τη λειτουργία μνήμης και εγκεφάλου

Σε μια μελέτη του 2004 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Νευροβιολογίας της Γήρανσης , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα MCFAs στο έλαιο καρύδας βελτίωσαν τα προβλήματα μνήμης στα παλαιότερα τους άτομα.

5. Βελτιώνει την ενέργεια και την αντοχή

Το λάδι καρύδας είναι εύπεπτο και παράγει επίσης μεγαλύτερη παρατεταμένη ενέργεια και αυξάνει το μεταβολισμό σας . Όταν παίρνετε ένα ποιοτικό μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας, μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα οφέλη από το λάδι καρύδας καθώς τα MCFAs αποστέλλονται απευθείας στο ήπαρ για να μετατραπούν σε ενέργεια.

6. Βελτιώνει τα προβλήματα δέρματος (καψίματα, έκζεμα, πιτυρίδα, δερματίτιδα και ψωρίαση)

Το λάδι καρύδας είναι υπέροχο ως καθαριστικό προσώπου, ενυδατική κρέμα και οθόνη ηλίου, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει πολλές δερματικές διαταραχές. Τα λιπαρά οξέα (καπρυλικό και λαυρικό) στο έλαιο καρύδας μειώνουν τη φλεγμονή εσωτερικά και εξωτερικά και ενυδατώνουν, καθιστώντάς τα μια εξαιρετική λύση για όλους τους τύπους δερματικών παθήσεων.

7. Αποτρέπει την οστεοπόρωση

Το οξειδωτικό στρες και οι ελεύθερες ρίζες είναι οι δύο μεγαλύτεροι ένοχοι της οστεοπόρωσης. Δεδομένου ότι το έλαιο καρύδας έχει τόσο υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, είναι μια κορυφαία φυσική θεραπεία για την οστεοπόρωση

8. Βελτιώνει τον διαβήτη τύπου ΙΙ

Τα MCFA στο έλαιο καρύδας συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των αντιδράσεων της ινσουλίνης στα κύτταρα και στην προώθηση της υγιούς διαδικασίας πέψης. Παίρνουν το στέλεχος στο πάγκρεας και δίνουν στο σώμα μια σταθερή πηγή ενέργειας που δεν εξαρτάται από τις αντιδράσεις γλυκόζης, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον διαβήτη τύπου ΙΙ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:




Φανή Κλαδούχα, ρεφλεξολογος

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου