ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γιατί να πάρω Ιπποφαές το καλοκαίρι;


 Το Ιπποφαές (Hippophae L.), όταν καταναλώνεται το καλοκαίρι, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών λόγω του πλούσιου θρεπτικού προφίλ του.

Οφέλη για το δέρμα
1. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Το ιπποφαές περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς ρύπους που είμαστε εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
2. Ενυδάτωση και υγρασία: Η υψηλή περιεκτικότητα που έχει το ιπποφαές σε λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα σε ωμέγα-7, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στον επιδερμικό φραγμό του δέρματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό το καλοκαίρι, όταν η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και ξηροδερμία.
3. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το ιπποφαές έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του ηλιακού εγκαύματος και στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο.
4. Επουλωτική δράση: Οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα στο ιπποφαές βοηθούν στην επιδιόρθωση και την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση μικρών ηλιακών εγκαυμάτων και δερματικών βλαβών.

Οφέλη για τα μαλλιά
1. Θρέφει τους θύλακες των μαλλιών: Οι βιταμίνες Α, C, Ε, το σύμπλεγμα βιταμινών Β και τα μέταλλα στο ιπποφαές θρέφουν τους θύλακες των τριχών, ενισχύοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και προλαμβάνοντας την τριχόπτωση.
2. Βελτιώνει τη δύναμη και τη λάμψη των μαλλιών: Τα λιπαρά οξέα στο ιπποφαές βοηθούν στη βελτίωση της υφής των μαλλιών, κάνοντάς τα πιο δυνατά και λαμπερά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι, όταν τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά και εύθραυστα λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή και το χλώριο.
3. Προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής: Το ιπποφαές λόγω της αντιφλεγμονώδους και ενυδατικής δράσης του, είναι ωφέλιμο για τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής, μειώνοντας προβλήματα όπως η ξηρότητα, η απολέπιση και η πιτυρίδα που μπορεί να επιδεινωθούν από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Πρόσθετα οφέλη
Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος: Το ιπποφαές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, για τη διατήρηση της γενικής υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν όλοι μας είμαστε πιο δραστήριοι και εκτεθειμένοι σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
Ενέργεια και τόνωση: Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ιπποφαές μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων ενέργειας και της συνολικής ζωτικότητας, διευκολύνοντας την απόλαυση υπαίθριων/θαλάσσιων δραστηριοτήτων και τη διατήρηση της ενεργητικότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λαμβάνοντας ιπποφαές στην καλοκαιρινή σας ρουτίνα, μέσω του κατάλληλου συμπληρώματος διατροφής, μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη του για το δέρμα, τα μαλλιά και τη συνολική σας ευεξία.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου