ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απίστευτο: Η Κίνα αντέγραψε ελληνικό νησί και γίνεται χαμός από τουρίστες (Vid)


 Ούτε μεγάλη πτήση, ούτε διαφορά ώρας: στην Κίνα, οι τουρίστες μπορούν πλέον να βιώσουν τη γοητεία ενός ελληνικού νησιού χωρίς να φύγουν από τη χώρα…

Η Σαντορίνη ενθουσιάζει τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι διακοπές στο νησί είναι συχνά πολύ  ακριβές, ειδικά για τους ανθρώπους με εξαιρετικά μακρύ ταξίδι.

Ένα θέρετρο στην Κίνα προσφέρει τώρα στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή εμπειρία: μια “κινεζική Σαντορίνη”. Πρόκειται για ένα πλήρες αντίγραφο του ελληνικού νησιού στην επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

Εντυπωσιακή ομοιότητα: Η Κίνα αντιγράφει ελληνικό νησί

Το λεγόμενο “Santorini Dali Resort” βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη και προσφέρει στους επισκέπτες του καταλύματα, μικρά καταστήματα και αυθεντικά ελληνικά εστιατόρια. Το θέρετρο έχει αναδημιουργήσει πιστά τα χαρακτηριστικά λευκά σπίτια, τα σοκάκια και τα μπλε παράθυρα του ελληνικού νησιού.

Το αντίγραφο του ελληνικού νησιού προσελκύει πολυάριθμους τουρίστες. Τα ζευγάρια επιλέγουν το θέρετρο για τις γαμήλιες εκδηλώσεις τους λόγω του σκηνικού. Εκεί ταξιδεύουν επίσης influencers, όπως η Γερμανοϊταλίδα TikToker Yasmin von Roon.

Ήθελε να το δει με τα ίδια της τα μάτια, δήλωσε σε συνέντευξή της στην αγγλική ειδησεογραφική πύλη The Sun. Η 27χρονη σήμερα ζει στην Κίνα. Έχει ανεβάσει βίντεο από την παραμονή της στο κανάλι της στο Tiktok που δείχνουν την εκπληκτική ομοιότητα με το ελληνικό πρωτότυπο.

Το βίντεο έχει προβληθεί σχεδόν 900 χιλιάδες φορές και έχει πάνω από 1000 σχόλια: “Είναι ακόμα καλύτερο από το πρωτότυπο! ουάου”, γράφει ένας χρήστης κάτω από το βίντεο. Άλλοι είναι λιγότερο ενθουσιώδεις: “Η Σαντορίνη είναι μοναδική … δεν μπορεί να αντιγραφεί …”, είναι ένα σχόλιο.

Ακριβό έργο: Θέρετρο στην Κίνα αντιγράφει ελληνικό νησί για 1,1 δισ. ευρώ

Ένα τέτοιο έργο δεν είναι φτηνό: σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, δαπανήθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες (περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ). Και σύμφωνα με την von Roon, έχει πράγματι καταφέρει να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα της Ελλάδας.

Το “Santorini Dali Resort” είναι μια “χειρονομία θαυμασμού”. Προσφέρει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μια γεύση από την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, η von Roon είναι της γνώμης: “Το τοπίο κόβει την ανάσα, αλλά η ουσία της Ελλάδας είναι αναντικατάστατη”. Η ίδια έχει ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές τη Σαντορίνη.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου