ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

D-μαννόζη, κράνμπερι και κιτρικό κάλιο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος


 Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι μια πολύ κοινή πάθηση, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Εκτός από τα αντιβιοτικά που αποτελούν την κύρια θεραπεία, υπάρχουν κάποιες φυσικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μεταξύ των αποτελεσματικών επιλογών, τρία συστατικά ξεχωρίζουν: η D-μαννόζη, το κράνμπερι και το κιτρικό κάλιο.

D-Μαννόζη
Πρόκειται για ένα απλό σάκχαρο παρόμοιας δομής με τη γλυκόζη, το οποίο υπάρχει σε πολλά φρούτα, όπως είναι τα κράνμπερις, τα ροδάκινα, τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα μύρτιλλα.

Η D-μαννόζη λειτουργεί εμποδίζοντας τα βακτήρια, όπως το E. coli, το πιο κοινό βακτήριο που προκαλεί ουρολοίμωξη, να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, διευκολύνοντας την αποβολή τους κατά την ούρηση.
Μελέτες δείχνουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να έχει προστατευτικό αποτέλεσμα και βοηθά στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία των ουρολοιμώξεων, ενώ επίσης είναι αποτελεσματική κατά της υποτροπής μίας ουρολοίμωξης, ειδικά σε γυναίκες επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Κράνμπερι
Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μύρτιλλο. Το ώριμο φρούτο χρησιμοποιείται στη βοτανοθεραπευτική για την πρόληψη μολύνσεων του ουροποιητικούνεφρολιθιάσεων και πετρών στην κύστη, καθώς και για την αποβολή τοξινών από το αίμα.

Σε μελέτες, το κράνμπερι προλαμβάνει το E.coliτο πιο κοινό βακτήριο που προκαλεί λοιμώξεις του ουροποιητικού, από το να προσκολληθεί στα κύτταρα της κύστης. Αυτή η αντι-προσκολλητική δράση θεωρείται ότι μειώνει την ικανότητα του βακτηρίου να προκαλέσει λοίμωξη. Οι προανθοκυανίδες (PACs) στο κράνμπερι δίνουν αυτή την αντι-προσκολλητική δράση, καθώς μπορούν να παρεμποδίσουν την ικανότητα των βακτηρίων να προσκολλώνται στην επένδυση του ουροποιητικού συστήματος. Το κράνμπερι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα των βακτηρίων της ουροδόχου κύστης σε γυναίκες, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, μια δράση που φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη από λοιμώξεις του ουροποιητικού.
Επιπλέον, τα κράνμπερις διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης και στην ενίσχυση της συνολικής υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

Κιτρικό κάλιο
Το κιτρικό κάλιο, άφθονο στα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, έχει πολύπλευρο ρόλο στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Γνωρίζουμε ότι αυξάνει το pH των ούρων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον λιγότερο ευνοϊκό για την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ επίσης μειώνει την αίσθηση τσουξίματος. Επιπλέον, το κιτρικό κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση ορισμένων τύπων πέτρας στα νεφρά, αποτρέποντας τον σχηματισμό και την επανεμφάνισή τους. Επίσης, παρουσιάζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της συνολικής λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος. 

Η D-μαννόζη, το κράνμπερι και το κιτρικό κάλιο προσφέρουν μία φυσική επιλογή για τη διαχείριση των ουρολοιμώξεων με φυσικό τρόπο. Η λήψη τους μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και στη μείωση της συχνότητας των λοιμώξεων, ιδίως σε άτομα επιρρεπή σε ουρολοιμώξεις. 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου