ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης - Η στρατηγική εν όψει της κάλπης


 Σε θέσεις μάχης έχει μπει πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανεβάζει στροφές ένα μήνα περίπου πριν τις ευρωεκλογές. Η τετραήμερα περιοδεία στη Κρήτη είχε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα οποία εκφράζουν την πεποίθηση ότι και στους τέσσερις νομούς του νησιού, το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Αυτός, άλλωστε, παραμένει πανελλαδικά και ο στόχος του κ. Ανδρουλάκη, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Ορισμένοι θεωρούν ότι υπάρχει μια «υποκαταγραφή» των ποσοστών, με δεδομένο ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά στην περιφέρεια, ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει.

Το επόμενο βήμα

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ολοκληρώσει δυνατά τον προεκλογικό του αγώνα και το ταμείο θα γίνει το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του. «Τώρα θα κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις της προόδου για να έχει αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι η περίοδος κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη φτάνει στο τέλος της. Δεν έχουν, ωστόσο, αυταπάτες ότι η ΝΔ εν μια νυκτί θα χάσει σημαντικές δυνάμεις και γι’ αυτό βήμα βήμα επιχειρούν να βάλουν ένα λιθαράκι.

Υποκλοπές, το δυστύχημα των Τεμπών, ακρίβεια αλλά και πλέον η εξωτερική πολιτική αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα. Ήδη ο κ. Ανδρουλάκης με προσωπική του δήλωση επιτέθηκε στον πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτηριστικά, ο Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όσον αφορά στη Μονή της Χώρας, υποστήριξε πως "αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης. Απ' το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας. Ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί". Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μάλιστα, υπογράμμισε με νόημα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες!
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου