ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απόγευμα Πέμπτης παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Ευήνου

Τον Δεκέμβριος του 2021 η Γέφυρα του Ευήνου καταστράφηκε από ορμητικά νερά, ένεκα κακοκαιρίας, προξενώντας τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες στην Αιτωλοακαρνανία συνολικά και δη περισσότερο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Αύριο 23/5 η νέα γέφυρα του Ευήνου παραδίδεται στην κυκλοφορία, στις 18:00 το απόγευμα, όπως ενημέρωσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης.

Για τα εγκαίνια αναμένεται να φτάσει στην περιοχή και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η νέα γέφυρα, συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας και κατασκευάστηκε στη θέση που βρισκόταν η παλιά γέφυρα και σηματοδοτεί την επανασύνδεση της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος Ευηνοχωρίου, όπως και το τέλος της ταλαιπωρίας των πολιτών της περιοχής, που αγωνίστηκαν για τη γρήγορα εκτέλεση του έργου.

Η παλιά γέφυρα Ευήνου λειτούργησε το 1967. Η νέα γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το κατάστρωμά της είναι πλάτους 7,5 μέτρων.

Το Δεκέμβριο του 2021 η γέφυρα ύστερα από έντονη βροχόπτωση υπέστη σοβαρές φθορές με αποτέλεσμα την διακοπή της διέλευσης των οχημάτων. Την ίδια μέρα κατέρρευσε και η γειτονική ιστορική σιδηροδρομική γέφυρα.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Μεσολογγίου, Σπύρου Διαμαντόπουλου:

«Ένα έργο τεχνικά απαιτητικό αλλά καίριας σημασίας, η Γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι, επιτέλους ολοκληρώθηκε και δίνεται στην κυκλοφορία αύριο Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024.

Πλέον λαμβάνει τέλος η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών από την Εθνική Οδό Αντιρρίου-Μεσολογγίου και επιτρέπεται και πάλι η απρόσκοπτη κυκλοφορία και επικοινωνία σε ένα κομβικό σημείο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αλλά και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Θέλω να συγχαρώ το τεχνικό και λοιπό προσωπικό που εργάστηκαν εντατικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας όσο το δυνατόν συντομότερα και να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη που έθεσαν το έργο ως υψηλής προτεραιότητας και προέβησαν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τάχιστα προς χρήση».


 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου