ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Χαρίτσης ξεκινούν τον μαραθώνιο των περιοδειών


 Ανεβάζουν ταχύτητες τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς και οι επικεφαλής του θα επιδοθούν τις επόμενες ημέρες σε εκτενείς περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια. Το κάθε κόμμα επενδύει και σε διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε στις σχεδόν πέντε εβδομάδες που απομένουν μέχρι την Κυριακή 9 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές, να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη και να ευδοκιμήσουν οι εκλογικοί αριθμοί τους. 

Κασσελάκης: Στην Ήπειρο με την Γεροβασίλη στο πλάι

Το πλοίο από την Κέρκυρα, όπου πέρασε τις πασχαλινές του διακοπές πήρε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ηγουμενίτσα, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας την περιοδεία του στην Ήπειρο. Κατόπιν μετέβη στην Πρέβεζα, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στην Άρτα και τα Γιάννενα, όπου θα παραμείνει και αύριο για να ολοκληρώσει τις επισκέψεις του στη συγκεκριμένη περιφέρεια.  

Στο πλάι του στην Άρτα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να έχει σήμερα την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατέχει ιδιαίτερη ισχύ στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια. Η κοινή τους περιοδεία δίνει το σήμα της συστράτευσης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, ιδιαίτερα μετά την διπλή παρέμβαση της αντιπροέδρου της Βουλής αναφορικά με την υπεράσπιση του αριστερού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Όλγα Γεροβασίλη με συνέντευξή της στην Αυγή είχε μάλιστα απορρίψει τη χρήση του υπερσυντηρητικού τριπτύχου «Πατρίς - Θρησκεία -  Οικογένεια» από την Αριστερά. Από τότε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επανέλαβε το εν λόγω τρίπτυχο, ωστόσο επέμεινε να προβάλει με κάθε ευκαιρία τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, καθώς συμμετείχε σε ουκ ολίγες λειτουργίες και λιτανείες όπου βρέθηκε την περίοδο του Πάσχα.

Ανδρουλάκης: Η μάχη της Κρήτης 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύει από σήμερα στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με στόχο να διατηρήσει -και γιατί όχι να διευρύνει- το προβάδισμα που κατέγραψε το κόμμα του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023 οι κάλπες στην Κρήτη ανέδειξαν δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στους τρεις από τους τέσσερις νομούς (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι). 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τα Χανιά, ενώ θα ακολουθήσει το Ρέθυμνο. Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στη Σητεία προκειμένου να παρευρεθεί και στην κηδεία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Φοίβου Ιωαννίδη, ενώ η επίσκεψή του στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί στο Ηράκλειο, που αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σταθερός στόχος του ηγετικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ είναι η διατήρηση αυξημένων ποσοστών του στις περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, αξιοποιώντας οργανωμένες κομματικές δυνάμεις που διατηρεί. Εστιάζοντας, όμως στα Χανιά, τον μόνο νομό της Κρήτης που το ΠΑΣΟΚ ήρθε τρίτο στις εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ελπίζει να κερδίσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να έχουν δυσαρεστηθεί με την ανάδειξη του Βασίλη Κασσελάκη, εξαδέλφου του προέδρου του κόμματος, σε υποψήφιο ευρωβουλευτή. 

Χαρίτσης: Περιοδείες με το στόχο την αναγνωρισιμότητα 

Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ξεκινά σήμερα το «βαρύ» πρόγραμμα περιοδειών του, αρχής γενομένης από την Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο γύρω από τον Αλέξη Χαρίτση καταρτίζει αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεών του στην Κρήτη, την Αιτωλοακαρνανία και την Πελοπόννησο. Παράλληλα «τρέχουν» περιοδείες υποψηφίων ευρωβουλευτών σε πόλεις της περιφέρειας, ενώ διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις των οργανωμένων δυνάμεων της Νέας Αριστεράς ανά την Ελλάδα. 

Η ηγετική ομάδα του κόμματος θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η Νέα Αριστερά έχει στις τάξεις της εκατοντάδες στελέχη και ενεργά μέλη με μεγάλη εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις και τις προεκλογικές δραστηριότητες. Παράλληλα όμως βλέπουν ως εμπόδιο το γεγονός οτι σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας η Νέα Αριστερά δεν απολαμβάνει αυξημένης αναγνωρισιμότητας, εξ ου και ο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με κορυφαία στελέχη του κόμματος θα «οργώσουν» την Ελλάδα ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα της «επιστροφής στις ρίζες της Αριστεράς». 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου