ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά τρόπους για να δικαιολογηθεί το φάλτσο Κασσελάκη – Κλάδος ελαίας στον Πολάκη


 Προβληματισμό προκάλεσε στα κορυφαία κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί της ανάγκης αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, καθώς θεωρήθηκε ότι η εικόνα που εξέπεμψε ο πρόεδρός του ήταν αρνητική.

Γι αυτό και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε χτες να ερμηνεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη για το «άδειασμα» του ίδιου του του κόμματος, που μιλούσε για ανάγκη διατήρησης των διαύλων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Οι δικαιολογίες για την πρωτοφανή θέση Κασσελάκη

Τρεις ήταν οι λόγοι που ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει εξήγηση για την θέση, που απέχει παρασάγγας από τα όσα υποστηρίζει εδώ και χρόνια το κόμμα: Δόθηκε η εντύπωση πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνωρίζει τις παραδοσιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές εφαρμόστηκαν από την κυβέρνησή του και ψηφίστηκαν εσχάτως από το πρόσφατο συνέδριό του. Φάνηκε μάλιστα να μην γνωρίζει τι ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματός του ή σαν να ακολουθεί δική του αυτόνομη πολιτική στα της εξωτερικής πολιτικής, προσεγγίζοντας την Δεξιά και το υιοθετώντας το τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια».

Γι αυτό και η Βούλα Κεχαγιά που εκλήθη εχτές να περισώσει την κατάσταση, υποστήριξε στο Action24 ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στάσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε εκ του αποτελέσματος», και ερμήνευσε την δήλωση Κασσελάκη ως κριτική στην έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής κυβέρνησης πριν την συνάντηση.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έπειτα ακύρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν έκανε λόγο για έλλειψη προετοιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για ηθελημένη υποβάθμισή της συνάντησης, που αποκάλυψε «τις προθέσεις και τους στόχους και την στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, στη δήλωσή του είπε πως «αντί να αναβληθεί η συνάντηση, όπως θα έπρεπε, μετά από μία πρόκληση με τη Μονή της Χώρας, το μόνο το οποίο ειπώθηκε ήταν ότι αυτή η μετατροπή σε Τζαμί ήταν αχρείαστη». Προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μιλούσε για έλλειψη προετοιμασίας, αλλά είπε πως η συνάντηση στην Άγκυρα θα έπρεπε να αναβληθεί αμέσως μετά την πρόκληση Ερντογάν με τη Μονή της Χώρας.

Μισό δίκιο στον Πολάκη για την αποφυγή χειρότερων

Η Κουμουνδούρου παράλληλα επιχειρεί να κλείσει το μέτωπο με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ευθέως αμφισβήτησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ενάντια στον κορωνοϊό την τετραετία 2019-2023. Λιγότερο από 24 ώρες μετά το επίσημο άδειασμά του, η Βούλα Κεχαγιά έσπευσε να του παράσχει «μισό» δίκιο, αλλά για άλλο θέμα.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ήταν για τα εμβόλια, όμως θέλω να κάνω μία παρατήρηση: Αυτά που έλεγε ο κ. Πολάκης στην εξέλιξη της πανδημίας για τα μονοκλωνικά και ότι θα έπρεπε να έρθουν νωρίτερα στη χώρα μας, από το 2021, όπως είχαν πάει και σε άλλες χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, τον δικαιώνουν σήμερα για τα μονοκλωνικά» είπε η εκπρόσωπος Τύπου σε μια εμφανή προσπάθεια της Κουμουνδούρου να «γλυκάνει» τον Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου