ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κασσελάκης: Έρευνα για σπατάλες και επί.... Τσίπρα


 Νέο χτύπημα κατάφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας (Action24) ότι ως πρωθυπουργός θα ελέγξει πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ανέκρουσε πρύμνα στο ζήτημα της συνεργασίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς διερεύνηση και η περίοδος Τσίπρα για σπατάλη στο δημόσιο

Μιλώντας για τη σπατάλη στο δημόσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν. Σε αυτό το πλαίσιο είπε: «Αν με τιμήσει ο ελληνικός λαός να είμαι πρωθυπουργός του, θα πάω γραμμή-γραμμή στη δημόσια διοίκηση και όχι μόνο θα έχουμε έναν προϋπολογισμό που θα έχει μεγάλη απόδοση, αλλά και αποδοτικότητα, αλλά θα κοιτάξω και την σπατάλη του παρελθόντος. Θα κοιτάξουμε αυτά που έχουν φαγωθεί από τον Ελληνικό λαό» είπα αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα σε ποια περίοδο θα κινηθεί μια τέτοια έρευνα και αν θα αφορά την τελευταία πενταετία, είπε κοφτά: «Παραπάνω». Συμπλήρωσε μάλιστα: «Δεν έχω τέτοια κωλύματα, ξέρετε, του τύπου κομματική… ξέρετε, κυνήγι μαγισσών. Όχι.».

Διευκρινήσεις, αλλά και σεβασμός για την Κωνσταντοπούλου

Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια εκπεφρασμένη επιθυμία του να συνεργαστεί με την Πλεύση Ελευθερίας και την επικεφαλής της. Είπε πως η πρόσκληση που απηύθυνε «δεν είναι κάλεσμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι άνοιγμα σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που έχει την ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μια προοδευτική αντιπολίτευση».

Παρόλα αυτά, επανέλαβε ότι «πολιτισμικά σε πολλά ζητήματα με τα στελέχη, τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον νέο κόσμο που πηγαίνει σε αυτόν τον χώρο είμαστε ευθυγραμμισμένοι»,. Σε άλλο σημείο είπε ότι «το παρελθόν πάντα μετράει, αλλά υπάρχει και το μέλλον, που πρέπει να κοιτάξει κανείς», κρατώντας ανοικτό το ζήτημα συνεργασίας με πρόσωπα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Ζαχαριάδης: Να πληροφορηθεί ο Κασσελάκης τι έγινε το 2015

Νωρίτερα χτες, τα λόγια εκτίμησης του Στέφανου Κασσελάκη για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της προκάλεσαν εμφανή αμηχανία στην Κουμουνδούρου. Ο Κώστας Ζαχαριάδης προχώρησε στην πιο σκληρή τοποθέτηση ενάντια στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας (Action24) «λάθος» το να γίνει άνοιγμα προς την Πλεύση Ελευθερίας. Ο πρώην βουλευτής και νυν δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της προέδρου της περί εξαγοράς βουλευτών για τις Πρέσπες, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη πως «δεν μπορεί κάποιος να αξίζει τα λεφτά του όταν λέει ότι “οι δικοί σου πήραν λεφτά για να ψηφίσουν τις Πρέσπες”».

«Εκείνη την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μην γνωρίζει τα γεγονότα σε λεπτομέρειες» είπε για το 2015 σε άλλο σημείο ο Κώστας Ζαχαριάδης, στρέφοντας τα βέλη του στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Είπε πως περιμένει από κορυφαία στελέχη που είναι στην πρώτη γραμμή ή στο επιτελείο του να ενημερώσουν τη σημερινή ηγεσία για τα γεγονότα του 2015.

Έψεξε όμως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την στιγμή που επέλεξε να κάνει άνοιγμα προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον χώρο του Μέρα25. Είπε πως η συζήτηση για τις συνεργασίες είναι μια συζήτηση που αφορά την περίοδο μετά τις εκλογές, και πως σωστό είναι να γίνει μετά τις κάλπες. «Τώρα πάμε ανταγωνιστικά» ανέφερε.

Παραλλαγές για μια συνεργασία

Μια άλλη ερμηνεία για τα λεγόμενα Κασσελάκη έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Βούλα Κεχαγιά είπε (ΣΚΑΙ) πως ο πρόεδρος του κόμματος «θέλει να δώσει το στίγμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει και μάλιστα διάπλατα. Θέλει να ανοίξει προς όλες εκείνες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις που εφάπτονται στις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ». Παρά το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «αυτό δεν αφορά ηγεσίες κομμάτων».

Λίγες ώρες αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε μύδρους προς την Νέα Αριστερά, ο Σωκράτης Φάμελλος (ΣΚΑΙ) μίλησε για προσκλητήριο συνεργασίας που πέραν της Πλεύσης Ελευθερίας του Μέρα25 «απευθύνεται και στα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα». Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε μάλιστα ότι ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη σκέψη πως «θέλουμε να υπάρχουν συνεργασίες γιατί αλλιώς, όσο και να θέλουν οι πολιτικοί κάτι, αν δεν το θέλει η κοινωνία, δεν θα αλλάξει».

Η Όλγα Γεροβασίλη, πάντως κινήθηκε σε εμφανώς διαφορετικό κλίμα σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά την αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. Υποστήριξε ότι «οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι εφικτές και επιθυμητές» και επισήμανε ότι «θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντώνται με ανάλογες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς και αυτό έχει μία λογική ερμηνεία». Η αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όμως μπροστά από την κάλπη. Η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι και το έναυσμα για την εμφάνιση στην ελληνική κοινωνία της προοδευτικής εναλλακτικής για τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου