ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ευρωεκλογές 2024: Ο Κασσελάκης προτιμά Μητσοτάκη από ξένο του ΕΛΚ στην Κομισιόν - Θέλει συνεργασία με Κωνσταντοπούλου

 

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο απέκτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εχθές το βράδυ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε θετικός στην πιθανότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός  να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τα λοιπά έλαβε νέες αποστάσεις για την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και ευχήθηκε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Πλεύση Ελευθερίας.

«Ναι» στο ενδεχόμενο

Την ώρα που υπάρχει σενάριο να προταθεί στον Μητσοτάκη η προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για το εάν θα είναι θετικό ο επόμενος πρόεδρός της, που θα προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να είναι Έλληνας, απάντησε κοφτά και καθαρά «ναι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει πρόβλημα με το «ον» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει στην Ελλάδα. Αυτή η παράδοξη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -από την μία να δηλώνει θετικός στο να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Κομισιόν και παράλληλα να λέει ότι θεωρεί την εγχώρια πολιτική του άδικη και απάνθρωπη- αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι» στα μπόνους μεγαλοστελεχών δημοσίων επιχειρήσεων

Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε να λαμβάνει σαφέστατες αποστάσεις από την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα μεγαλοστελέχη δημοσίων οργανισμών. Σε ερώτηση για τα «γαλάζια golden boys» ξεκαθάρισε: «εγώ προσωπικά δεν έχω μιλήσει για golden boys και γνωρίζω πολύ καλά ότι πολύ μεγάλοι Οργανισμοί έχουν μια πολυπλοκότητα».

Έδειξε όμως να συμφωνεί με τη φιλοσοφία των μπόνους των στελεχών μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο η ΔΕΗ να έχει τεράστια μπόνους, αντί να είναι δημόσιο αγαθό, αντί να έχουμε δημόσιο πυλώνα στο ηλεκτρικό ρεύμα». Εάν ίσχυαν αυτά τότε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ας αμείβεται η Διοίκηση βάσει αποδοτικότητας στον ισολογισμό».

Υπενθυμίζεται πως επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυε μύδρους κατά αυτής της πολιτικής της ΝΔ, προτού ακόμα η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί. Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να μην διαφωνεί με τις υψηλές αμοιβές μεγαλοστελεχών, αρκεί οι εταιρίες στις οποίες εργάζονται να ανήκουν κατά πλειοψηφία στο δημόσιο.

Ευχή για συνεργασία στην Πλεύση Ελευθερίας – Μύδροι κατά της Νέας Αριστεράς

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τα λοιπά επιφύλασσε ακόμα πιο θερμά λόγια για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δήλωσε ότι έχει «μεγάλη ευθυγράμμιση» με τα όσα έχει πράξει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στο κοινοβούλιο, σημείωσε ότι διαφωνεί μαζί της στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπογράμμισε: «γενικά, φιλοσοφικά, πολιτισμικά, θεωρώ ότι είναι μια [κοινοβουλευτική] ομάδα πολύ καλή. Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας».

Εξαπέλυσε, όμως, μύδρους κατά της Νέας Αριστεράς, καθώς το ήπιο κλίμα που ήθελε να κρατήσει στο σαββατιάτικο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ανατράπηκε πλήρως. «Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και αναφέρθηκε σε «λευκή απεργία» των αποχωρησάντων και σε «κλεμμένες έδρες».

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου