ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται εν μέσω μεγάλης έντασης η συζήτηση στη Βουλή

 


Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και την σχετική ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα (28/3) το βράδυ η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αντιπολίτευση μετά τις νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

Η ομιλία Καραμανλή έβαλε «φωτιά» στην ολομέλεια 



Χθες στην Ολομέλεια επικράτησε μεγάλη ένταση, ειδικά μετά την ομιλία του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος αν και δεν «παραιτήθηκε» της ασυλίας του, ζήτησε από την αντιπολίτευση αν έχει στοιχεία να καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής. «Έχω λάβει μια απλή απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμε θεσμικά Γι’ αυτό και ημουν εγώ που από τον Οκτώβρίο είχα ζητήσει να κατατεθεί  πρόταση εξεταστικής για τα Τέμπη», τόνισε αρχικά και προσέθεσε: «Δηλαδή να συντάξουν κατηγορητήριο και να έρθουν να δούμε ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι στα λαικά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media».

Ο πρώην Υπουργός προσέθεσε ότι δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.  «Δυστυχώς όμως η τραγωδία γίνεται καθημερινό αντικείμενο  μικροκομματικής  εκμετάλλευσης», είπε και συμπλήρωσε: «Η θέση της παράταξης μας ήταν πάντα το μέτρο και η αλήθεια. Η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά από το Μάτι και τη Μάνδρα. Δεν επιδιώκαμε  την πολιτική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων. Από χθες έφτασαν στο απροκάλυπτα στο αποκορύφωμα ενός κυνισμού και πολιτικής εργαλειοποίησης. Οι μάσκες έχουν πέσει».

Kαταλόγισε ευθύνες στην αντιπολίτευση για όλα όσα συμβαίνουν: «Εμείς δεν είπαμε ότι ευθύνεστε για όσους έχασαν τη ζωή στους δρόμους καρμανιόλα που δεν προχωρήσατε. Διότι αυτοί είμαστε εμείς αυτοί είστε εσείς. Έχουμε παρωδία αντιπολίτευσης όπου το κάθε κόμμα συνεισφέρει το χειρότερο ιστορικό εαυτό του. Στις εκλογές του 2023 μιλούσατε για κάστρα σήμερα για τζάκια. Στόχος σας δεν είμαι εγώ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η κυβέρνηση του είναι η παράταξη της ΝΔ. 50 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής μας που ισχυροποίησε τη ΝΔ που έβαλε τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή ένωση αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων».

Κλείνοντας ο κ. Καραμανλής είπε ότι άσκησε τα καθήκοντα του με ευαισθησία και πως δεν έχει τίποτα να κρύψει και να φοβηθεί. «Όπιος έχει κατηγορίες ας τις φέρει. Είμαι εδώ, είμαστε όλοι έδω», τόνισε.

Τα αίματα άναψαν λίγο αργότερα με τον Μάκη Βορίδη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Διονύση Καλαματιανό να διασταυρώνουν  τα ξίφη τους.  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  υπογράμμισε ότι ο γαλάζιος βουλευτής δεν θα έπρεπε να είναι καν υποψήφιος. «Δεν είπε κουβέντα για το πόρισμα. Απεριόριστη αλαζονεία. Με το χειροκρότημά σας είστε όλοι υπεύθυνοι για τη στάση του υπουργού σας και την απώλεια των 57 ψυχών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος έχει την ευθύνη κατάρτισης των ψηφοδελτίων, στα οποία συμπεριελήφθη ο πρώην Υπουργός: «Δεν φταίει αυτός που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο δύο στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων, οι δικοί σας υπουργοί ήταν», είπε.

Την σκυτάλη πήρε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αναρωτήθηκε αν τελικά ο κ. Καραμαλής και ο κ. Μητσοτάκης είναι αθώοι. Απαντώντας ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ως την επιτομή της χυδαιότητας. Επανερχόμενη κυρία Κωνσταντοντοπούλου χαρακτήρισε «κανιβαλική» της στάση της πλειοψηφίας απέναντι στα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών. «Σήμερα κάνατε την πιο κυνική σας ομολογία, είπατε ότι έχει κριθεί το κατηγορητήριο, με τις ψήφους της ΝΔ», είπε με τον κ. Βορίδη να απαντά και στην ίδια αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη ρωτώντας «Υπήρχε ανθρώπινο σφάλμα ή όχι;». «Μας λέτε ότι το κάνουμε για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί να το κάνουμε; Υπάρχουν ήδη κρατήσεις για το θέμα αυτό. Ψεύδη και συκοφαντίες όλα αυτά που λέτε», προσέθεσε. 

«Αν νομίζετε ότι θα περάσει έτσι το γεγονός ότι το βράδυ, που θρηνούσε όλη η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθει, το “μακρύ χέρι” του Μαξίμου πήρε τα ηχητικά, τα αλλοίωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, δεν θα περάσει έτσι.», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης σε όσα ανέφερε ο κ. Βορίδης.«Αν νομίζετε, λοιπόν, τώρα ότι με ένα non paper που επαναλαμβάνουν συνεχώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και διάφοροι δημοσιογράφοι-“μακρύ χέρι” του Μαξίμου ότι θα πλήξετε το ήθος μου, την πορεία μου, κάνετε λάθος», προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός κάλεσε τον κ. Καραμανλή να κάνει μια απερίφραστη δήλωση στη Βουλή  ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και δεν κρύβεται.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου