Τα αβγά και η κατανάλωσή τους αποτελούν αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, κάθε ώρα της ημέρας. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών, ωστόσο καλό θα ήταν να μην συνδυάζονται μαζί με καφέ ή τσάι.
Ποιος είναι ο λόγος
Αναμφισβήτητα, πάρα πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν τα αβγά ειδικότερα πρωινές ώρες μαζί με τον καφέ ή το τσάι τους, γεγονός το οποίο όμως φαίνεται ότι πρέπει να αποφεύγεται. Συγκεκριμένα, η γνωστή διαιτολόγος Priya Bansal ανέφερε ότι μεμονωμένα τόσο ο καφές όσο και τα αυγά έχουν οφέλη, ωστόσο όταν τα καταναλώνουμε παράλληλα είναι πιθανό να παρεμποδιστεί ή απορρόφηση πολλών θρεπτικών συστατικών τους.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα αβγά περιέχουν σίδηρο και ασβέστιο, ωστόσο οι ταννίνες και οι πολυφαινόλες που περιέχει ο καφές είναι πολύ πιθανό να εμποδίσουν την απορρόφησή τους. Έτσι, η Huffington Post προτείνει να περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να πιούμε καφέ ή τσάι μετά από την κατανάλωση των αβγών.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φανή Κλαδούχα
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου