ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


 Στη μέση άφησε το έργο της ανάπλασης της Αγίας Παρασκευής στο κέντρο της Ναυπάκτου ο εργολάβος επειδή δεν του καταβλήθηκε εγκαίρως το ποσό των 85.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader, και συνήθως η χρηματοδότηση έχει κάποιες καθυστερήσεις. Οι Δήμοι που έχουν έργα από το εν λόγω πρόγραμμα προτιμούν να δίνουν τα χρήματα από το ταμείο τους εγκαίρως στον εργολάβο προκειμένου να προχωρούν τα έργα και στην συνέχεια τα βάζουν στην θέση τους όταν έρχεται η χρηματοδότηση. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Ναυπακτίας για το εν λόγω έργο.  Όμως την τελευταία δόση που ήταν ύψους 85.000 ευρώ δεν κατάφερε να την καταβάλλει στον εργολάβο σύντομα καθώς συνέπεσε με το τέλος του έτους, οπότε ο εργολάβος, όπως είχε το δικαίωμα από τον νόμο προτίμησε να λύσει την σύμβαση για να αποχωρήσει από το έργο.

 

agia-paraskeui-nafpaktou_3.JPG

 

Το θέμα αυτό τέθηκε υπό τύπον ερώτησης από την αντιπολίτευσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας όπου στην απάντησή του ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας εξήγησε ότι  τεχνική υπηρεσία του Δήμου,  έκανε χρήση του δικού της δικαιώματος και του έδωσε ειδική εντολή προκειμένου να ολοκληρώσει όλη την πλατεία γύρω από τον Ναό της Αγίας Παρασκευής καθώς και το κομμάτι μέχρι το ύψος της Εθνικής Τράπεζας καθώς και το κομμάτι απέναντι από την κεντρική πλατεία.

 

agia-paraskeui-nafpaktou_4.JPG

 

Σε ότι αφορά στα τμήματα των δρόμων από την Αγία Παρασκευή μέχρι την τράπεζα Πειραιώς και μέχρι το 1ο Δημοτικό σχολείο που καταλήγουν στην θάλασσα και ανήκουν στην ίδια εργολαβία ή θα επαναδημοπρατηθούν ή θα τα αναλάβει ο δεύτερος μειοδότης εκεινης της δημοπράτησης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το κομμάτι που είναι σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σε δυο περίπου μήνες.

 

agia-paraskeui-nafpaktou_5.JPG

 

Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος που έχει αυτό το έργο, είχε αναλάβει και το έργο της πλατείας Μεσολογγίου, οπού και εκεί υπήρξαν προβλήματα, με τον ίδιο να κόβει το ρεύμα στον δημοτικό φωτισμό και διάφορα άλλα ως μέσο πίεσης προς τον Δήμο.  

 

agia-paraskeui-nafpaktou_6.JPG

 

Τέτοιες περιπτώσεις οπού εργολάβοι έχουν αναλάβει έργα με μεγάλες εκπτώσεις προ κρίσης και πλέον δυσκολεύονται να ανταποκριθούν είναι πολλές. Όπως και αρκετές είναι οι περιπτώσεις έργων από το εν λόγω πρόγραμμα που πληρώνει με συγκεκριμένο τρόπο. Οι περισσότεροι διακόπτουν το έργο και περιμένουν τα χρήματα για να ξεκινήσουν και πάλι. Ορισμένοι σε σπάνιες περιπτώσεις όπως και ο συγκριμένος ενδεχομένως δεν είχε τέτοια δυνατότητα και προτίμησε να διαλύσει την εργολαβία.

agia-paraskeui-nafpaktou_7.JPG

agia-paraskeui-nafpaktou_8.JPG


agia-paraskeui-nafpaktou_2.JPG

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου