ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΕ Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου: Σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία – «Ζητούμε άμεση εξέταση των συμβάντων»

 


Η ΑΕ Παλαιοπαναγιάς εξέδωσε ανακοίνωση με σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία για τις αποφάσεις στον αγώνα με τον ΑΟ Λυγιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕ Παλαιοπαναγιάς, όπως κοινοποιήθηκε στον Τοπικό Τύπο:

Με αυτή την επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα σοβαρά παράπονα και τις ανησυχίες μας σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα που διεξήχθη στις 28/1/2024 στην Ναύπακτο, για την Β’ Κατηγορία Αιτωλ/νίας, ανάμεσα στην ομάδα μας ΑΕ Παλαιοπαναγιάς και την ομάδα του ΑΟ Λυγιά, ο οποίος έληξε με το ισόπαλο σκορ 2-2.

Η ανησυχία μας επικεντρώνεται στην απόδοση της διαιτητικής τριάδας και ειδικότερα στις ενέργειες του κ. Βλάχου και του πρώτου βοηθού, κ. Λιόνα. Ειδικότερα ο κύριος Λιόνας, επαναλαμβανόμενα καταδικάζει την ομάδα μας με λανθασμένες (πλέον τις θεωρούμε σκόπιμες) αποφάσεις σε αρκετούς αγώνες της ομάδας μας. Παρατηρήθηκαν αρκετές αποφάσεις που επηρέασαν δυσμενώς το αποτέλεσμα του αγώνα για την ομάδα μας και θα αναφέρουμε δύο πιο ενδεικτικές:

  1. Σε ένα περιστατικό όπου ο κ. Λιόνας υπέδειξε οφσάιντ, ένας παίκτης της γηπεδούχου ομάδας του ΑΟ Λυγιά αντέδρασε έντονα, σπρώχνοντας και εξυβρίζοντας τον βοηθό διαιτητή. Αντί ο κ. Βλάχος να εφαρμόσει τους κανονισμούς με αυστηρότητα, περιορίστηκε στην απόδοση μιας κίτρινης κάρτας. Τι μας αποτρέπει από το να πράξουμε αντιστοίχως μελλοντικά, αν διαφωνούμε με διαιτητικές αποφάσεις, εφόσον δεν θα τιμωρούμαστε κάπως;
  2. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η ομάδα μας προηγούνταν με 1-2. Ο κ. Βλάχος έδωσε φάουλ εκτός περιοχής σε μια φάση που φαινόταν ότι δεν υπήρχε φάουλ. Κατά την εκτέλεση του φάουλ, ακολούθησε μια πτώση παίκτη της γηπεδούχου ομάδας στην περιοχή χωρίς εμφανή επαφή και ο κ. Λιόνας συνέστησε στον κ. Βλάχο να δώσει πέναλτι (φάση την οποία -κατά δήλωση του- ο κ. Βλάχος ήλεγχε και είχε δει μόνος του ως καθαρή).

Αυτές οι αποφάσεις, μαζί με άλλες κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδειξαν μια συνέπεια στα λάθη εις βάρος της ομάδας μας, ειδικά όπως είπαμε από τον βοηθό κ. Λιόνα, ο οποίος αν δεν μπορεί πλέον να διαιτητεύσει καλύτερα να αποσυρθεί, καθώς πλέον προσφέρει μόνο λάθη και εκνευρισμό σε παίκτες που αγωνίζονται αμισθί (σε αντίθεση με τον ίδιο). Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Βλάχου στο τέλος του αγώνα, όπου απέβαλε παίκτη μας για εξύβριση, που φαίνεται πως δεν συνέβη, καθώς και η ειρωνική του στάση απέναντι στον προπονητή μας, ενισχύουν την ανησυχία μας για την αντικειμενικότητα και την επαγγελματικότητα της διαιτησίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος σε ερώτησεις/παράπονα παικτών της ομάδας μας απάντησε αυτολεξεί: «Καλά να πάθετε, άντε γειά τώρα» μετά τη λήξη του αγώνα.

Επιπλέον, κατά την παραλαβή του φύλλου αγώνος, ο προπονητής μας είπε στον κ. Βλάχο ότι θα βγάλει ανακοίνωση παραπονούμενος για τη διαιτησία του και η απάντηση του ήταν -με ειρωνικό ύφος- ότι: «ωραία, θα μου κάνετε και διαφήμιση». Δηλώσεις απαράδεκτες από έμμισθους αξιωματούχους του αγώνα που εκτός από την πνευματική ένδεια των ιδίων, εκθέτουν και την ίδια την ΕΠΣ Αιτωλ/νίας που τους ορίζει στις αγωνιστικές, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το πολύπαθο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας και του νομού μας.

Ζητούμε την άμεση εξέταση των παραπάνω συμβάντων και την λήψη κατάλληλων μέτρων για να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η ακεραιότητα του παιχνιδιού. Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από το 50-50 που δικαιούμαστε σε κάθε ματς. Δεν έχουμε όμως και κανένα λόγο να ανεχόμαστε άλλο ανίκανους και προκλητικούς, έμμισθους υπαλλήλους, να ακυρώνουν την προσπάθεια του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση,
Αθλητική Ένωση Παλαιοπαναγιάς

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου