ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρεύμα: Έρχεται πτώση στις τιμές: Από πότε «ξεφουσκώνουν» οι λογαριασμοί


 Με μειώσεις τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κάνει ποδαρικό ο Φεβρουάριος, καθώς η πτώση των τιμών στη χονδρική οδηγεί χαμηλότερα και τις τελικές λιανικές τιμές για τους καταναλωτές.

Η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο έκλεισε στα 93 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 102 ευρώ τον Δεκέμβριο, δηλαδή 8,8% χαμηλότερα. Και τον Φεβρουάριο αναμένεται να πέσει ακόμη και κάτω από τα 90 ευρώ, κάτι που αναμένεται να δώσει και άλλες ανάσες στους καταναλωτές.

Τι πλήρωσαν τα νοικοκυριά

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες το μήνα πλήρωσε τον Ιανουάριο στο φτηνότερο πράσινο τιμολόγιο 48,61 ευρώ με το πάγιο χωρίς ΦΠΑ ενώ τον Φεβρουάριο θα πληρώσει 41,72 ευρώ. Το ίδιο νοικοκυριό στο φτηνότερο κίτρινο πλήρωσε τον Ιανουάριο 39,24 ευρώ και τον Φεβρουάριο θα πληρώσει 35,98 ευρώ.



Οι καταναλωτές πάντως προσπαθούν να κόψουν και να εξοικονομήσουν ενέργεια από όπου μπορούν για να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια. Είναι χαρακτηριστικό πως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2023 ήταν η χαμηλότερη της δεκαετίας, μικρότερη ακόμα και από αυτή του πρώτου έτους της πανδημίας το 2020 όταν υπήρχε καραντίνα. 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου