ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαφορά στις ανακοινώσεις Παπαθανάση και Δικηγορικού Συλλόγου για το Πρωτοδικείo


 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης είχαν από κοινού συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδη για τον νέο δικαστικό χάρτη και-όπως προέκυψε στη διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- είχαν βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα.

Χθες συμμετείχαν και οι δύο στη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που έλαβε χώρα υπό τον Υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα. Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν στη συνέχεια προκύπτει πάλι μια σημαντική διαφορά.

«Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία» υπογράμμισε ο βουλευτής   Θανάσης Παπαθανάσης  σημειώνοντας πως με βάση τα εξαγόμενα από τη συνάντηση διατηρούνται επιπλέον τα πρωτοδικεία Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται για τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων του Νομού, αυτό της πόλεως του Αγρινίου καθώς και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου μεταξύ των άλλων. Συμφωνούν και οι δυο ανακοινώσεις βέβαια πως το Εφετείο παραμένει στην πόλη.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ζήτημα των Πρωτοδικείων απαιτεί περεταίρω διευκρινήσεις καθώς αφενός δεν διακυβεύεται η κατάργηση τους-σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαρρέουν- αφετέρου σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα λειτουργεί ένα κεντρικό Πρωτοδικείο και τα υπόλοιπα θα είναι περιφερειακά.

Όπως και να έχει, χρήσιμη είναι η επισήμανση του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου πως η νεοσυσταθείσα «Ομάδα Δράσης» θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις για να παραμείνουν οι υφιστάμενοι δικαστικοί σχηματισμοί της  Αιτωλοακαρνανίας ως έχουν .



Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου