ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πλεύρης: «Διαφωνώ και δεν ψηφίζω τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια»- «Όχι» και από Καραγκούνη


 Σταθερός στην απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει το νομοσχέδιο. Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ, είπε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Σήμερα.

«Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω», διευκρίνισε σε άλλο σημείο ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και εάν δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές», συμπλήρωσε.


Πλεύρης για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πλεύρη, όπως τονίζει το iefimerida.gr, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα).


Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά, πρόσθεσε.

Ποια «γαλάζια» στελέχη θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο- «Όχι» και από Καραγκούνη

Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.


Αντίθετοι πέραν του Θάνου Πλεύρη είναι βουλευτές, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, που ανήκουν είτε στην Καραμανλική, είτε στη Σαμαρική πτέρυγα (σ.σ. με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό -που είναι στο απυρόβλητο- να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο).

Μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του, στην «Καθημερινή», ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τον νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σαμαράς απάντησε:

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας». Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”…».


«Πρώτος και καλύτερος» ο Μ. Βορίδης, ο οποίος επιμένει ότι «ισχύουν οι θέσεις μου» και μάλιστα έθεσε και θέμα παραίτησης αν επιβληθεί ξεκάθαρα κομματική πειθαρχία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να καταψηφίσει και ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει αναφέρει ότι «ο γάμος συνεπάγεται με την τεκνοθεσία που εγώ είμαι αντίθετος».

Αρνητικός είναι και ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, απέναντι στην ψηφοφορία όταν έρθει το επίμαχο νομοσχέδιο.


Κατηγορηματικά αντίθετος είναι και ο (σαμαρικός) Μπάμπης Αθανασίου, ο οποίος επιφυλάχθηκε για το νομοσχέδιο, εγείροντας το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Σκληρή είναι και η στάση του βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου (πτέρυγα Καραμανλή), ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και ομονόησαν αρνητικά για το νομοθέτημα. Ο μητροπολίτης Λαρίσης μάλιστα, συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για το σθένος του να ξεκαθαρίσει εξ αρχής και δημοσίως την θέση του, η οποία –όπως είπε -εδράζεται σε στέρεη επιχειρηματολογία.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών έχει εκφράσει και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, διαφωνώντας πλήρως με το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Τέλος η «γαλάζια» βουλευτής Άννα Καραμανλή, φαίνεται επίσης αποφασισμένη να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου