ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γιατί να παίρνω ψευδάργυρο μαζί με χαλκό;


 Ο ψευδάργυρος και ο χαλκός είναι απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και εξυπηρετούν ξεχωριστές λειτουργίες μέσα στο σώμα, η συνέργειά τους είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της συνολικής υγείας.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο που συμμετέχει στην παραγωγή και λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού, συμπεριλαμβανομένων των λευκών αιμοσφαιρίων όπως τα ουδετερόφιλα και τα φυσικά φονικά κύτταρα, τα οποία βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Επιπλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των φλεγμονωδών αντιδράσεων, βοηθά στην επούλωση των πληγών και υποστηρίζει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να βλάψει την ανοσολογική λειτουργία, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Ο χαλκός, ένα άλλο βασικό ιχνοστοιχείο, συμβάλλει επίσης σημαντικά στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και ο ρόλος του μπορεί να μην έχει μελετηθεί τόσο εκτενώς στο πλαίσιο της ανοσίας όσο ο ψευδάργυρος, ο χαλκός παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και βοηθά το σώμα να αξιοποιήσει το σίδηρο, ένα σημαντικό μέταλλο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο χαλκός συμμετέχει στο αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, υποστηρίζοντας έτσι έμμεσα την ανοσολογική απόκριση.

Η ισορροπία μεταξύ των επιπέδων ψευδαργύρου και χαλκού στο σώμα είναι ζωτικής σημασίας. Και τα δύο μέταλλα ανταγωνίζονται για την απορρόφηση στο έντερο και μια ανισορροπία στα επίπεδά τους μπορεί να επηρεάσει τις επιμέρους λειτουργίες τους. Ενώ ο ψευδάργυρος είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση του χαλκού, οδηγώντας σε πιθανή ανεπάρκεια χαλκού.

Επομένως, η διατήρηση επαρκών επιπέδων ψευδαργύρου και χαλκού είναι απαραίτητη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τα θαλασσινά και τα πουλερικά αποτελούν πηγές και των δύο μετάλλων. Επιπλέον, η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής με ψευδάργυρο και χαλκό θα μπορούσε να διασφαλίσει την κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε αυτά τα ιχνοστοιχεία χωρίς να προκαλούνται ανισορροπίες.

Συμπερασματικά, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση μιας ισχυρής ανοσολογικής απόκρισης. Επειδή, όμως, συχνά δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες ποσότητες και από τα δύο αυτά ιχνοστοιχεία μέσω της διατροφής, επιλέξτε ένα συμπλήρωμα που περιέχει συνδυασμό ψευδαργύρου με χαλκό προκειμένου να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας κατά των λοιμώξεων και να εξασφαλίσετε συνολική υγεία και ευεξία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φανή Κλαδούχα

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου