ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις από την «τιμωρητική» φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - «Μέτωπο» με ΠΑΣΟΚ

Να χαράξει ξεκάθαρες γραμμές από την φορολογική πολιτική της διακυβέρνησης Τσίπρα και την τετραετία της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας, ωστόσο, να ρίξει τους τόνους της κριτικής του επικαλούμενος τις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης. Την ίδια ώρα, επίθεση σε όλα τα μέτωπα δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην Βουλή στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ξεκίνησε χθες στην ολομέλεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών όπου ανέπτυξε τις θέσεις του για την φορολογία. Εκεί υπογράμμισε ξανά την ανάγκη αναθεώρησης και απλοποίησης του φορολογικού συστήματος το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να είναι σταθερό. Ενώ επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης προοδευτικής κλίμακας και στις επιχειρήσεις και στα ατομικά εισοδήματα. «Μέχρι 220.000 ευρώ ο συντελεστής να πέσει στο 17% και να αυξηθεί στο 24% για άνω των 220.000 ευρώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέκρινε σφόδρα την προκαταβολή φόρου, χαρακτηρίζοντας την «κουζουλή» και αποτυχημένη επιλογή που δεν αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή, ομοίως και με την «παράνομη και τιμωρητική» τεκμαρτή φορολόγηση. Από τα πυρά δεν εξαιρέθηκε η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε πως όσον αφορά το φορολογικό και τη μεσαία τάξη «η δική μας πολιτική θα είναι εντελώς διαφορετική, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση. Ειδικότερα σημείωσε ότι Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεσαία τάξη”ήταν σκληρή και τιμωρητική». Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπήρχαν 400.000 οικογένειες στο όριο της ανθρωπιστικής κρίσης και 2,5 εκατομμύρια πολίτες δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Θα έπρεπε η κυβέρνηση να τους αφήσει δίχως φάρμακα», είπε για να επιρρίψει τις ευθύνες του εκτροχιασμού στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

Αυτόνομη πορεία κεντρικά, προοδευτικές συγκλίσεις στην αυτοδιοίκηση

Στο μεταξύ, κι ενώ στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει του συνεδρίου κινούνται συμπληγάδες στο πλαίσιο της ανακατανομής ισχύος και συσχετισμών και της διαμόρφωσης των κέντρων εξουσίας, ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνει τον πήχη της πρώτης θέσης στις ευρωεκλογές. Μάλιστα τάχθηκε ξανά υπέρ της αυτόνομης πορείας και στις προγραμματικές συνεργασίες ανοίγοντας εμμέσως μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ.

Αφενός με τις υπόνοιες για την άρνηση Ανδρουλάκη να υποβάλλει μήνυση κατά Μητσοτάκη και διοικητών της ΕΥΠ για τις παράνομες παρακολουθήσεις, αφετέρου με την φράση «είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια», την οποία υπογράμμισε στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, κάλεσμα για μια Προοδευτική και Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση απευθύνει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και υπεύθυνος από την Πολιτική Γραμματεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστειλε ανοιχτή επιστολή στα προοδευτικά κόμματα και τις ανεξάρτητες προοδευτικές αυτοδιοικητικές κινήσεις προκειμένου «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα για προγραμματική σύγκλιση και κοινές υποψηφιότητες στην ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ». «Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από εκείνα που μας χωρίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Κώστας Ζαχαριάδης.

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου