ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την οπαδική βία

«Στα σκαριά» έχει το υπουργείο Πολιτισμού κια Αθλητισμού τον νέο νόμο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά και τα επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό αστυνομικού


 Σύμφωνα με το OPEN και τη Σοφία Φασουλάκη, ο σχετικός νόμος που θα έρθεις στις 20 Δεκέμβρη ή το αργότερο στις αρχές του χρόνο προβλέπει:

  • Την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα. Αυτές οι κάμερες θα βλέπουν όλο το γήπεδο, δηλαδή και τις κερκίδες. Θα τσεκάρονται δυο ημέρες πριν αλλά και δυο ώρες πριν το ποδοσφαιρικό αγώνα, και μάλιστα θα φεύγει ένα μήνυμα στην Διεύθυνση αθλητικής βίας που θα γράφει «έχει καλώς» και τότε θα μπορεί ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη του ματς.
  • Έλεγχος εισιτηρίων μέσω του κινητού του κατόχου όπου απαραίτητη θα είναι η ταυτότητα που θα πρέπει να είναι μέσα στο κινητό
  • Ενώ θα γίνεται και δεύτερος έλεγχος πριν περάσουν την πόρτα του γηπέδου.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε:

  • Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας
  • Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

    • Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου