ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας


 Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει και τα δικά τους αιτήματα.

Για τον λόγο αυτό επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νίας για μια πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους της Περιφέρειας ζητώντας την στήριξή της.


Τα αιτήματα που θέτουν αφορούν στην αποζημίωση 200 ευρώ ανά στρέμμα, στην μείωση του κόστους παραγωγής, σε ότι έχει σχέση με το πετρέλαιο, τα αγροτικά εφόδια, το ρεύμα κλπ., στον προσδιορισμό κατώτατων εγγυημένων τιμών που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, στην άμεση εξόφληση όλων των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και στην αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τα αιτήματα αυτά τέθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη με τον οποίο συναντήθηκαν καθώς και στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Αιτ/νίας Σάββα Βλάχο. Ο κ. Μαυρομάτης τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον Περιφερειάρχη προκειμένου να δει και η Περιφέρεια πως μπορεί να στηρίξει τους αγρότες στα ζητούμενά τους.


Οι ίδιοι πάντως δεν προτίθενται να κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν, αντίθετα μάλιστα είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους.

Βάσω Βήττα – aixmi

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου