ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο δήμος Στουτγάρδης χορηγεί “φεστιβάλ πορνό” με 30.000 ευρώ


Το φεστιβάλ “Φυσικά ένστικτα” προκαλεί αναστάτωση στη Στουτγάρδη. Οι ελεύθεροι ψηφοφόροι και τμήματα του CDU δεν βρίσκουν σωστό το γεγονός ότι ένα “φεστιβάλ πορνό” επιδοτείται με χρήματα του δήμου.

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, το δημοτικό συμβούλιο της Στουτγάρδης ψήφισε υπέρ του διπλού προϋπολογισμού 2024/25.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ο προϋπολογισμός δέχεται τώρα κριτική επειδή περιλαμβάνει χρηματοδότηση 30.000 ευρώ για ένα ερωτικό φεστιβάλ.

“Η σεξουαλικότητα είναι μια φυσική βασική ανάγκη για όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Ας την δείξουμε, ας τη συζητήσουμε και ας τη ζήσουμε επιτέλους χωρίς ντροπή και ανεξάρτητα από το σχήμα του σώματος, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις προτιμήσεις!” αναφέρει η ιστοσελίδα “arthaus-kino”.

Οι διφορούμενοι τίτλοι όπως “Fucking Hilarious”, “What about my Butt?” ή “Holy Fuck” δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ερμηνείας όσον αφορά το αποκαλυπτικό τους περιεχόμενο.

Μέχρι τώρα, η σειρά εκδηλώσεων οργανώνεται από εθελοντές.

Αυτή τη φορά, η κοινοβουλευτική ομάδα “Puls” είχε ζητήσει από την πόλη να παράσχει χρηματοδότηση για τα “Φυσικά ένστικτα”.

Η αίτηση επικυρώθηκε με το ψήφισμα του προϋπολογισμού. Με τη σειρά τους, τα μέλη του CDU και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι το βρήκαν αυτό κάθε άλλο παρά “ξεκαρδιστικό”.

Καμία συμπάθεια για το φεστιβάλ

“Όποιος βλέπει τα φεστιβάλ πορνό ως πολιτική προτεραιότητα στη Στουτγάρδη ζει σε έναν ψεύτικο κόσμο.

Η αριστερή πλειοψηφία σκορπά τα σκληρά κερδισμένα χρήματα των φορολογουμένων”, δήλωσε ο επικεφαλής του CDU Θρασύβουλος Μαλλιάρας, οι συνάδελφοι του οποίου καταψήφισαν τη χρηματοδότηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης Alexander Kotz προσθέτει ότι τα παρεχόμενα κονδύλια είναι ακατάλληλα, ενοχλούν και προσβάλλουν πολλούς κατοίκους της Στουτγάρδης.

Το φεστιβάλ βρίσκει επίσης μικρή αποδοχή από τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ρόουζ φον Στάιν πιστεύει: “Δεν είναι δημοτικό καθήκον η προώθηση ενός φεστιβάλ πορνό”.

Σπάζοντας τα ταμπού

Ο δήμαρχος Frank Nopper (επίσης CDU), από την άλλη πλευρά, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, παρόλο που περιείχε αποφάσεις με τις οποίες “δεν ήταν ευχαριστημένος”.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD ψήφισε επίσης υπέρ της πρότασης.

“Το φεστιβάλ θα βοηθήσει να σπάσουν τα ταμπού γύρω από το θέμα της σεξουαλικότητας, να ξεκινήσει σημαντικός διάλογος και τελικά να προωθηθεί η ισότητα των φύλων”, δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Jasmin Meergans.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου