ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αντιδράσεις από τη συμφωνία Ράμα – Μελόνι για υποδοχή Αφρικανών μεταναστών από Ιταλία


 Συμφωνία που προβλέπει την ανέγερση στην Αλβανία καταυλισμών φιλοξενίας Αφρικανών μεταναστών που καταφθάνουν με προορισμό την Ιταλία, υπεγράφη στη Ρώμη.

Η εν λόγω συμφωνία, την οποία υπέγραψαν χθες Δευτέρα η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και ο Αλβανός ομόλογός της, Έντι Ράμα, έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις.

Οι καταυλισμοί θα είναι υπό ιταλική δικαιοδοσία και διοίκηση και εκεί θα γίνεται η καταγραφή και η περαιτέρω διαχείριση των μεταναστών

Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά ΜΜΕ, η συμφωνία προβλέπει δύο μεγάλους καταυλισμούς συνολικής χωρητικότητας 36.000 ατόμων στις βορειοδυτικές παραθαλάσσιες αλβανικές πόλεις Λέζια και Σενγκίνι, που θα λειτουργήσουν την προσεχή άνοιξη.

Όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, οι καταυλισμοί θα είναι υπό ιταλική δικαιοδοσία και διοίκηση και εκεί θα γίνεται η καταγραφή και η περαιτέρω διαχείριση των μεταναστών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δικαιολόγησε την υπογραφή της συμφωνίας ως εκπλήρωση χρέους της Αλβανίας προς την Ιταλία, η οποία υποδέχτηκε χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες στη μεγάλη έξοδο των Αλβανών μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώς το 1991.

Η υπογραφή της συμφωνίας γνωστοποιήθηκε από τα Ιταλικά ΜΜΕ και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αλβανία, με την αντιπολίτευση να αξιώνει άμεση ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η συμφωνία κυριαρχεί από χθες στη δημόσια συζήτηση και στα αλβανικά ΜΜΕ καταγράφονται έντονα αρνητικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου