ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εδώ...οι ωραίες και γερές...ομπρέλες!!!

Ο Σενέκας είπε κάποτε ότι «Δεν φταίει που τα πράγματα είναι δύσκολα και γι’ αυτό δεν τολμάμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε».

Τι σκεφτόμαστε όταν ακούμε κάποιον μικροπωλητή, στην γωνία που περνάμε, να διαλαλεί ότι πουλάει ομπρέλες και εκθειάζει το εμπόρευμα του, ότι είναι γερές, αντέχουν σε κάθε κακοκαιρία, στον αέρα, στη βροχή, στο χαλάζι, αλλά μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη και στην καλοκαιρία, στην λιακάδα, στην ηλιοφάνεια;

Ομπρέλα ονομάζεται το αντικείμενο το οποίο χρησιμεύει για την προστασία από τον ήλιο ή την βροχή. Η ομπρέλα που χρησιμεύει για την προστασία από τον ήλιο λέγεται αλεξήλιο ή παρασόλι και η ομπρέλα που χρησιμοποιείται για την προστασία από τη βροχή επίσης ονομάζεται αλεξιβρόχιο.

Πόσες φορές αλήθεια, ξεσπάει ξαφνικά μία μπόρα και εκείνη την ώρα θυμόμαστε ότι δεν έχουμε μαζί μας μία ομπρελίτσα για να μην γίνουμε μούσκεμα, και προσπαθούμε να βρούμε κάποιο χώρο να καλυφτούμε, γιατί “ - Μπόρα είναι, θα περάσει! ” όπως συνηθίζουμε να λέμε!

Πόσοι από εμάς έχουμε σκεφτεί ότι είμαστε ….ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ με εκείνον τον άγνωστο μικροπωλητή του δρόμου;

Ας κάνουμε λοιπόν πράξη αυτό που κάποτε είπε ο Σενέκας και ας τολμήσουμε να διαλαλήσουμε το εμπόρευμα μας, που δεν είναι άλλο από ομπρέλες διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων, πορτοκαλί, κόκκινες, μπλε, πράσινες, κίτρινες, πολύχρωμες…..αλλά είναι ομπρέλες!

Τώρα θα αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς, “τι σχέση έχω εγώ, ο ΜΕΓΑΛΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, που διαχειρίζομαι και ασφαλίζω τις περιουσίες τόσων ανθρώπων και όχι μόνο, με τον μικροπωλητή των ομπρελών στη γωνία;

Αυτό πουλάμε και εμείς και το γνωρίζουμε καλά!

ΝΑΙ! ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ !, μόνο που οι δικές μας ομπρέλες έχουν περιτύλιγμα άλλοτε χάρτινο, άλλοτε δερμάτινο, άλλοτε βελούδινο και κάπου εκεί, σε κάποια γωνία, γράφει “ Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο”.

Και όπως υπάρχουν πολλών ειδών ομπρέλες ( βροχής, προβόλου, θαλάσσης, κήπου, ψάθινες, γυναικείες, αντιανεμικές, χειρός, βεράντας, νεανικές, υφασμάτινες, πλαστικές, κεφαλής, μπαστούνια, σκίασης, τηλεσκοπικές, Van Gogh, Oriental, Pierre Cardin, υπαίθρου, ταξιδίου κλπ,) έτσι υπάρχουν και αντίστοιχες Ομπρέλες/Συμβόλαια για όλες τις ανάγκες, όπως Γενικής Αστικής Ευθύνης, Περιουσίας, Αυτοκινήτων, Πυρός, Νομικής Προστασίας, Ατυχημάτων, Μεταφορών, Χρηματικών Απωλειών, Ζωής, Υγείας, Επενδύσεων, Ζώων, Επιχειρήσεων, Ανέγερσης Οικοδομών, Μηχανημάτων, Αποβλήτων κλπ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι είμαστε εκείνοι οι πωλητές που πουλάμε αυτό το ειδικό είδος ομπρέλας, που θα μας καλύψει στις καταιγίδες της ζωής μας.

Αν έχουμε πουλήσει τις Ομπρέλες μας, οι Πελάτες μας θα μας ευγνωμονούν, όταν και όποτε έρθουν Κακοκαιρίες, Βροχές, Χαλάζι, Φωτιές, Καταστροφές, Σεισμοί, Πλημύρες, Αρρώστιες και άλλα κακά στη ζωή τους, γιατί οι Ομπρέλες μας θα ανοίξουν και θα τους σκεπάσουν για να μη “βραχούν”!

Οι ομπρέλες μας είναι ανθεκτικές και έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου - και των καιρικών φαινομένων. Οι δικές μας ασφαλιστικές Ομπρέλες ανοίγουν πάντα όταν πρέπει. Κάποιες άλλες ομπρέλες, από κάποιους άλλους φορείς, πουλιούνται το Καλοκαίρι για να τις ανοίξουν τον Χειμώνα οι Πελάτες, αλλά εκείνες ίσως να μην ανοίξουν ποτέ.

Οι δικές μας Ομπρέλες, όποια εποχή και αν τις πουλήσουμε, είναι σίγουρο ότι τον Χειμώνα ή όποτε άλλοτε χρειαστούμε τη σκιά τους, θα μας σκεπάσουν και θα μας προφυλάξουν.

Εμείς ας κάνουμε την απογραφή μας τώρα και ας σκεφτούμε, πόσες “Ομπρέλες” πουλήσαμε αυτό το Καλοκαίρι, ώστε οι Πελάτες μας να τις ανοίξουν τον Χειμώνα, όταν τις χρειαστούν, για να προστατευτούν!

Και γενικά πόσες ομπρέλες μοιράσαμε όλη τη χρονιά, έως σήμερα;…….σε πόσους τολμήσαμε να μιλήσουμε για το επάγγελμά μας και σε πόσους θα τολμήσουμε να μιλήσουμε σήμερα…αύριο…μεθαύριο…. .

Τελικά τολμώντας, πόσες ομπρέλες θα μοιράσουμε το τελευταίο 4μηνο της χρονιάς;

Και πόσες θα ετοιμάσουμε για την νέα χρονιά;

Και αν κάποιος δεν πάρει τις δικές μας ομπρέλες, μην το βάλετε κάτω! Εμείς θα το τολμήσουμε!

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι είπε κάποτε: «Μόνο όσοι τολμούν να αποτύχουν μεγαλοπρεπώς μπορούν να φτάσουν κάποτε στο μεγαλείο».

Ελπίσουμε ότι με την οργάνωσή μας, τις τεχνικές μας, την επιμονή μας, την υπομονή μας, την επικοινωνία μας, όλοι οι υποψήφιοι που θα ενημερώσουμε για τα οφέλη μιας “Oμπρέλας”, θα θελήσουν να τη “δούν” από κοντά και αν είναι δυνατόν να την “ανοίξουν” να τη δοκιμάσουν, για να δούν τις αντιδράσεις της, να δουν αν οι “ακτίνες της Ομπρέλας μας” είναι σωστές, δυνατές, σοβαρές, να αντέξουν μία καταιγίδα και να επιβεβαιώσουν τις υποσχέσεις μας!

Ο Σωκράτης έλεγε «Ούτε ναύν εξ ενός αγκυρίου, ούτε βίον εκ μιάς ελπίδος ορμιστέον» (Ούτε ένα καράβι πρέπει να εξαρτάται από μία άγκυρα, ούτε η ζωή να κρατιέται από μία ελπίδα)

Ας κάνουμε λοιπόν την ελπίδα μας πράξη! Πάμε τώρα να πουλήσουμε τις Ομπρέλες μας. Ο “Χειμώνας” πλησιάζει. Όλοι τις χρειάζονται!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου