ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πώς διαβάζουν στο ΠΑΣΟΚ την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


 Από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για «επέμβει» στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Δέσμευση που έγινε πράξη, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μένει αμέτοχη, ακόμα κι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε το ψευδοκράτος ως «κρατίδιο».

Τώρα, όμως, που η διαδικασία ολοκληρώθηκε στο ΠΑΣΟΚ κοιτούν τι ακριβώς φέρνει στο πολιτικό σκηνικό ο νέος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν ότι η εκλογή Κασσελάκη είναι μια ευκαιρία για το κόμμα, ώστε να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη τόνιζαν στο ethnos.gr ότι μόλις κάτσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός θα βγουν στην επιφάνεια τα πολιτικά κενά του κ. Κασσελάκη.

Εκεί αναμένεται να δώσουν βάρος στο ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν ότι ναι μεν ο κ. Κασσελάκης επικοινωνιακά έχει μεγαλύτερο χάρισμα σε σχέση με τον Ν. Ανδρουλάκη, αλλά σε πολιτικό επίπεδο η διαφορά είναι χαοτική. Οι ίδιοι θυμίζουν ότι η (μακρόχρονη) απουσία του από τη Βουλή θα δημιουργήσει ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στο νέο του αρχηγό. 

«Οι πολίτες περιμένουν και κρίνουν, θέλουν θέσεις και προτάσεις για τα ελληνοτουρκικά, για την οικονομία, την ακρίβεια, τις επιχειρήσεις, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την υγεία, τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλονται, αλλά δε γίνονται. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων, που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά προχθές ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενες φυγόκεντρες δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν σημαντικά ζητήματα στο εσωτερικό, ενώ η εικόνα της διάσπασης θα έχει επικοινωνιακό κι όχι μόνο αντίκτυπο. Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύουν να καταθέσουν τα όπλα.

Αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν από τον νέο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σίγουρα δεν τον φοβούνται. Αντίπαλος, άλλωστε, όπως λένε είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στόχος οι ευρωεκλογές και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όποιο δημοσκοπικό όφελος (που θεωρούν ότι θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες δημοσκοπήσεις) θα είναι -τονίζουν- παροδικό. Άλλωστε, υπογραμμίζουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία της στιγμής…

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου