ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου και Τζορτζ Τσούνης στο 8th HAEE Energy Transition Symposium (Βίντεο-Φωτο)


 Η ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας και η ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων του ενεργειακού τομέα ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης και ο CEO Howden Greece & Cyprus Δημήτρης Τσεσμετζόγλου σε πάνελ του 8th HAEE Energy Transition Symposium. 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι επενδύσεις που γίνονται στην ενέργεια απαιτούν μεγάλα κεφάλαια και έναν σχεδιασμό για 10, 20 ή και 30 χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο η ασφάλιση όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο κακό αντίθετα βασικό εργαλείο για την πραγματοποιήσει των επενδύσεων, σημειώνει ο μεταξύ άλλων ο Δρ Κώστας Ανδριοσόπουλος είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας στο Audencia Business School, Διευθύνων Σύμβουλος στην Akuo Energy Greece και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας στο ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην κάμερα του Nextdeal.gr

George Tsounis

Ο Αμερικανός πρέσβης κ Τζορζ Τσούνης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που πήρε μέρος στο φετινό συνέδριο καθώς όπως είπε αποκλειστικά στο Nextdeal.gr, η Ελλάδα βρίσκετε στις χώρες με την μεγαλύτερη πρόοδο στην ενεργειακή μετάβαση, την ενεργειακή διαφοροποίηση και την βιώσιμη ενέργεια. Είναι μια από τις τοπ 10 χώρες ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, γίνεται ενεργειακό κέντρο, εξαγωγέας ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα προηγείται και στην απανθρακοποίηση και θεωρώ ιδιαίτερα  σημαντικό το κομμάτι της απανθρακοποίηση και φυσικά ιδιαίτερα για το περιβάλλον μας. 

Dimitris Tsesmetzoglou

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου CEO Howden Greece & Cyprus τόνισε την σπουδαιότητα της εξειδίκευσης σε τόσο ειδικευμένες και απαιτητικές καλύψεις που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητα ή ακόμα και την πραγματοποίηση της επένδυσης, ενώ ο Παναγιώτης Δούμας Director και μέλος του Executive and Management Committee της Howden Hellas αναφέρθηκε στην δυναμική τόσο της τοπικής ομάδας όσο και την εμπειρία απο έναν παγκόσμιο οργανισμό όπως η Howden που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα ήδη απο τον ιδιο της τον ιδρυτή στο τομέα της πράσινης ενέργειας και την ομαλή εξασφάλιση της μετάβασης σε αυτήν.  

Το 8th HAEE Energy Transition Symposium "Rethinking Energy: The new state of play for a secure and sustainable future" πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. 
Το Συνέδριο, που έχει γίνει θεσμός στον ενεργειακό διάλογο, συγκέντρωσε απο την πρώτη μέρα το ενδιαφέρον μιας και μεταξυ των ομιλιτών ειναι μια πληθώρα διακεκριμένων προσωπικοτήτων, οπως οι κ.κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources, U.S. Department of State, Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Μαρία Σπυράκη, Μέλος Ευρωκοινοβουλίου, Γιώργος Τζ. Τσούνης, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Matthew Lodge, Πρέσβης της Μεγ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Susanna Terstal, Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα και Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος ΡΑΕ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες, που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του ενεργειακού γίγνεσθαι:

•    Ρυθμιστικές Προκλήσεις και Νέες Αγορές Ενέργειας, 
•    Πράσινες και Βιώσιμες Επενδύσεις στην Ελλάδα και την ΕΕ,
•    Συνέργειες και Επενδυτικές Ευκαιρίες προς το 2030,  
•    ESG και Μετασχηματισμός του Ενεργειακού Τομέα,
•    Πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου και του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου,
•    Ενεργειακή Αποδοτικότητα, 
•    Πράσινες Τεχνολογίες και το Υδρογόνο, 
•    Απανθρακοποίηση των Νησιών, 
•    Αξιοποίηση των εθνικών πόρων Υδρογονανθράκων,
•    Γεωπολιτική και η Ενεργειακή Ασφάλεια στην ΝΑ Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διαμορφώνεται σε συνεργασία με Οργανισμούς και δεξαμενές σκέψης του τομέα της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Atlantic Council, το Global Gas Centre, το Energy Policy Research Foundation, το New Energy Business School, την SolarPower Europe, το ΕΚΕΤΑ, το European Public Law Organization και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού. 

Για την Ατζέντα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ
 


Στελέχη της Howden που συμμετείχαν στο συνέδριο 



Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου