ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΙΔΙΣΜΕ: Ενημερωτικό Αυγούστου


 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σας εύχεται καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε, την Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της  Βασιλικής Ράλλη «Πατρίδα αξέχαστη Μικρά Ασία. Η τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού μέσα από την ιστορία μιας Μοσχονισιωτικής οικογένειας.» στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής-Ορμύλια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ομώνυμου ντοκιμαντέρ του ΙΔΙΣΜΕ.

 

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου,

Μουσική: Γιώργος Παπαχρηστούδης

Έρευνα:  Κώστας Καουνάς και Έλλη Πολίτη 

Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος και Αγγελική Καρυστινού

 

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την καινούρια έκδοση του ΙΔΙΣΜΕ «Τό Μικρασιατικό ζήτημα μέ τά μάτια τῶν ξένων». Στο εν λόγω βιβλίο, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και παραίνεση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Matteo Campagnolo, συμμετέχουν εξέχοντες ιστορικοί, οι οποίοι καταθέτουν την συμβολή τους ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές της Μικρασιατικής Καταστροφής, με το κέντρο βάρους να τοποθετείται στην πρόσληψη και τον ρόλο που έπαιξαν οι Δυτικές Ευρωπαϊκές Δυνάμεις στην έκβαση και στο αποτέλεσμα που οδήγησε στην φρικτή τραγωδία του 1922.  Με ερευνητική διάθεση, ο εν λόγω συλλογικός τόμος επιζητά να προβληματίσει και να βαθύνει τις ιστορικές μας γνώσεις για την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, κρατώντας ταυτόχρονα την απαραίτητη και νηφάλια απόσταση από αναχρονισμούς και φανατικές διαστρεβλώσεις της Ιστορίας.


Όπως κάθε χρόνο από το 2016, το ΙΔΙΣΜΕ διοργανώνει και φέτος την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το 8ο Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου. 

 

Μην το χάσει κανείς!

 

Μπορείτε να βρείτε εδώ το νέο κατάλογο του 8ου Beyond borders! 

 

Η προσφορά του Αυγούστου αφορά στη «Μονογραφία Βουρλών» και συνοδεύεται με το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ και μουσικό cd μόνο με 10 ευρώ!

 

Για παραγγελίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6669131 / 140 ή μπορείτε να επισκεφθείτε το e-shop μας στο info@idisme.gr! 


 

 


 

 

Ανακαλύψτε όλες τις εκδόσεις του ΙΔΙΣΜΕ στη διεύθυνση  https://www.idisme.gr/ekdoseis και παραγγείλτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://shop.idisme.gr/index.php?lang=el

Με κάθε αγορά σας συνεισφέρετε ουσιαστικά στο όραμά μας.

 

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες: info@idisme.gr

Τηλεφωνικές παραγγελίες: Δευτέρα- Παρασκευή, 09:00-17:00 στο 2106669131 &140

Οι παραγγελίες μας αποστέλλονται με TurnAround, με δυνατότητα αντικαταβολής στον κούριερ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μας αποστέλλουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και τον Τ.Κ., καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

‍Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

Μπουμπουλίνας 1

Αττική, 153 51

T: (+30) 2106669131-140 

E: info@idisme.gr

Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα idisme.gr με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Για τη  διαγραφή σας πατήστε εδώ


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου