ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Χαμένη ευκαιρία Νο6 – Δρόμοι του Lepanto


Ήταν Οκτώβριος του 2016 όταν γεννήθηκε στη Ναύπακτο το  Δίκτυο πόλεων «Δρόμοι του Lepanto». Ένα δίκτυο  χωρών, περιφερειών, δήμων, συλλόγων και φορέων, με  κοινό παρονομαστή την ιστορική κληρονομιά της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Η τελετή για την επισημοποίηση του  Δικτύου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο πάρκο αφιερωμένο στον Θερβάντες, που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Παρόντες τότε στην τελετή ήταν  ο  Giovanni  Ardizzone, κυβερνήτης της  Σικελίας – περιφέρειας με περισσότερους από επτά εκατομμύρια κατοίκους, ο Pietrangelo Pettenò, διευθυντής του Marco Polo system της Βενετίας, ο τότε δήμαρχος της πόλης της Ναυπάκτου Τάκης Λουκόπουλος, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν στο δίκτυο, αλλά και απεσταλμένων μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήρθαν στη Ναύπακτο για να καλύψουν αυτό  το γεγονός.

Στο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων «Δρόμοι του  Lepanto», έχουν ενταχθεί πάνω από 18 ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους πρωτεύουσες και πόλεις με μεγάλο πληθυσμό και ιστορία, ενώ    ακόμα περισσότερες και εκτός Ευρώπης, έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν προχωρήσαμε ούτε ένα βήμα, με το Δίκτυο να  έχει γίνει τελικά ένα ακόμα αχρησιμοποίητο «εργαλείο»  στην προσπάθεια της πόλης για εξωστρέφεια.

Μάλιστα πρόσφατα κορυφώθηκαν ( 5/8) οι εκδηλώσεις στη Μεσίνα της Σικελίας για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών αντιπροσωπείες του Δικτύου ΠόλεωνΔρόμοι του Lepanto” από διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και ο πρόεδρος του Δικτύου συμπολίτης μας Χρήστος Σαλαμούρας. Είχε δε προσκληθεί επίσημα και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ναυπακτίας, ο οποίος δεν απάντησε καν στην πρόσκληση και αυτό συμβαίνει για πολλοστή φορά. Προφανώς η απερχόμενη δημοτική Αρχή ερμηνεύει με το δικό της τρόπο τον όρο «εξωστρέφεια»!

 Μόνο που ο δικός της «τρόπος» δεν συνάδει με την προοπτική και τις δυνατότητες της Ναυπακτίας…




Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου